onsdag, oktober 24, 2007

Lyckat!

Jag är så FANTASTISKT nöjd med kvällen. Ni anar inte hur lyckad den blev.

Efter elevmötet körde jag till Malmö och hämtade Renata, Jessika, Jeppe och Torbjörn för att åka till en gympahall i Staffanstorp och ha uppvisning/workshop för eleverna och personalen på Z-gården.
De flesta var förväntansfulla och spända men det muttrades lite här och var att "jag tänker minsann inte dansa" m.m.

Först visade jag, Renata och Jessika upp en axé och efter det skrattade eleverna åt att jag var helt andfådd, men det tog de snart tillbaka.
Renata är ju så otroligt charmig och härlig så det var inga problem för henne att få med allihop, både elever och personal, upp på golvet.

De fick prova på samba, brasiliansk afro och brasiliansk funk och alla älskade det! Det första jag fick höra från den tjej som nästan aldrig vill vara med på något var att det var skitkul och att hon ville börja.

Alla ansträngde sig och försökte verkligen och en del var riktigt duktiga. De skrattade massor hela tiden och alla lyste verkligen upp. Den nya killen som flyttade in igår blev nog lite kär i Renata för han höll sig längst fram och ville vara nära henne hela tiden.
Efter lite svettig dans visade Renata ett solo som imponerade och hon fick massor av applåder.

Sen var det dags för capoeiran. Lite svårare men de försökte verkligen och de flesta lyckades bra för att vara första gången. Vi bildade en roda och alla fick chansen att gå in med någon av oss lite mer kunniga och till min stora förvåning gick alla in och gjorde sitt bästa.

Sen visade jag, Jessika, Jeppe och Torbjörn när vi spelade mot varandra och sen körde Renata ett capoeirasolo och det var så underbart. Det härliga med Renata är att hon kör hälften capoeira, hälften show. Det märks att hon älskar att visa upp sig för hon spexar och flirtar och vet exakt hur hon ska göra för att få med alla.

Efteråt kom ALLA eleverna och ville börja på både samba och capoeira. Det är så fantastiskt så ni kan inte ana det. Ingen av dem är så pigga på att motionera och röra på sig så att de frivilligt vill träna och tycker det är roligt känns riktigt bra.

Renata hade en hel skock beundrare och Annina kramade om henne och tackade och ett par av tjejerna vågade sig fram och sa att hon var jättebra och frågade hur gammal hon är och hur länge hon dansat.

Jag tror det är väldigt positivt för dem att Renata är ung och tjej. De ser att tjejer kan vara starka och tuffa, samtidigt som de kan vara sensuella och dansa och ha roligt. Om de nu verkligen börjar och kommer igång tror jag det kommer göra underverk med dem.
Och killarna blir lite småkära och gör vad som helst, haha!

Jag är fruktansvärt nöjd med att jag fixade ihop det här och nu vill tjejerna att vi ska dansa på kvällarna på gården också. Jag funderar på att lära dem en koreografi som vi kan visa upp på julfesten, ska kolla med dem imorgon hur de känner inför det.

Jag fick mycket uppskattning av både elever och personal för att jag tagit dit Renata och att de fått prova på och ta del av samba och capoeira. De fick även klappa och sjunga brasilianska sånger i rodan och det var så kul att se alla så engagerade och glada.

Jag är otroligt glad och känner mig fylld av energi. Det är sånt här som är belöningen när man jobbar med människor!


5 kommentarer:

Emmi Emmi sa...

åh jag vill också ha ett intresse som jag brinner för <:

Anonym sa...

ah vad roligt att det gick bra :) jag höll tummarna igår!

Anonym sa...

Vad kul att det gick så bra!
Tror att du påverkar dessa unga människor du jobbar med, så mycket mer än du själv tror :) Du är en inspirationskälla och en glädjekälla för många ska du veta :)

Anonym sa...

Åh hade ni fjädrarna på också! :)

Linnéa sa...

emmi: prova samba, man blir hooked..:)

eve: det var kanske din förtjänst då? :) fan vad bra det blev..:)

raur: tack vad jättefint sagt av dig..:) verkligen glädjande ord..:)

lisa: haha nej vi ville ju inte ta död på den stackars tonårskillen som var med.