onsdag, oktober 03, 2007

Men sov då!!!

Klockan är snart 02 och jag är fortfarande uppe. Kom hem från gården vid 22.30 och sen dess har jag duschat och virkat framför tv'n. Inte bra att vända på dygnet så här.
Imorgon har jag bara ett timmeslångt möte i Malmö kl 14 så jag får sova ut och jag ska verkligen försöka ta det lugnt efteråt.
På torsdag ska jag jobba med Annina igen och det ska bli kul för vi ska fortsätta med uppiffningen av gården, ovanvåningen den här gången.

Idag har varit en kanonbra dag. En av tjejerna, U, har jag fått väldigt bra kontakt med. Hon har mått dåligt och varit hemma från skolan så vi har kunnat umgåtts ensamma hela dagen.
Vi har spelat kort, pratat och hon har tom lagat mat tillsammans med mig, vilket är lite av en sensation eftersom hon är rätt så håglös. Första gången hon hjälpt till med maten sen hon kom till gården och efteråt hjälpte hon till med disken!
Ett stort framsteg eftersom hon är den som allt som oftast säger: Jag pallar inte...

Det är kul nu när man lärt känna ungdomarna bättre och kan skoja med dem och vara lite små"elak" ibland. Att säga till dem och sätta gränser är också lättare och idag var jag väldigt duktig på det tyckte både jag själv och min handledare.
En av eftervårdseleverna kommer till gården lite titt som tätt och vill ofta bli bjuden på middag. Han har tom stulit mat från gården vid ett par tillfällen så jag tycker inte han borde ha någon mat där alls eftersom han har egen lägenhet och egna pengar, men han brukar oftast äta ändå.
Idag frågade han om han kunde få mat och min handledare sa att eftersom det var jag som lagade maten fick han fråga mig.
Jag tyckte att om han skulle ha mat så fick han hjälpa till med något så jag sa att han fick duka bordet. Jag tror han först trodde jag skojade och klagade över utpressning och sen gick han och glodde på tv.
När maten började bli klar frågade jag honom om han skulle ha mat för då fick han sätta igång att duka men då ville han inte ha något.
Skyll dig själv tänkte jag och dukade för bara sju personer och efter det stack han bara.
Är det verkligen fruktansvärt jobbigt och hemskt att behöva hjälpa till att man hellre är utan mat? Till råga på allt riktigt god mat som blev en stor succé, kyckling- och quornfiléspett marinerade i sweet chilisås och soja med sesamfrön, nudlar wokade tillsammans med grönsaker samt jordnötssås och sweet chilisås.
Var man så lat och bekväm av sig som tonåring att man absolut inte kunde hjälpa till och om man då inte fick som man ville blev man sur och stack utan att säga nåt?
Om så var fallet så ber jag mina föräldrar så hemskt mycket om ursäkt och jag ska laga mat och diska hela veckan jag är hemma på besök.

Har provat att rita lite med kol idag och det var kul, ska försöka bli lite bättre på det för det är väldigt snyggt. Har tom hjälpt Ivan, smeden, att skruva lite med en bil! Jag är så fantastiskt mångsidig, you don't know the half of it!
Önskar jag var lika bra på att komma i säng och somna också...

4 kommentarer:

Lena sa...

Malung är inget ställe men vill bo på direkt, håller med dig. Jag jobbar på det :) Har en storebror som är ett år äldre, tror inte att du vet vem det är.. Undrar om inte du jobbade på "Zooline" - djuraffären när jag va där på prao (som det så vackert heter)?
Ha d bra, kram// Lena

Linnéa sa...

Lena: satt precis och läste igenom första sidan på din blogg..:)
gillar hur du skriver, det är snyggt..:)
jag jobbade på zooline -99 och -00 tror jag, var du där på prao då? men du måste ha varit rätt liten för så länge sen..;)
kram

Lena sa...

Det kan nog stämma. Vi skulle prya på en fabrik, så tyckte jag att jag va smart som valde zooline. Då fick jag pyssla med fiskar. Liten tjej, stora tankar ;) Tack så mycket va glad jag blir. Allt bra med dig annars? Skumt, det känns som om man känner en person vars blogg man läser.
Kram kram

Linnéa sa...

haha vad lustigt..:) då var jag bara 19.. old times...
man blir helt beroende av bloggar, det är verkligen som man känner den som skriver. man undrar: ååå hur gick det idag när XX gjorde provet, eller så undrar man hur dte var på den där festen XX skulle på.
jag åker till dalarna på lördag så jag är GLAD!