torsdag, oktober 05, 2006

8.30-23.00

Ganska nyss hemkommen efter en lååång dag.

Samhälle på förmiddagen, juridik på eftermiddagen. Sen körde vi till Malmö, åt på Empanada och åkte sen vidare till häktet.
Där var vi från 18 till ungefär 19.40, och det var så mycket bättre än det besöket vi gjorde på häktet i Kristianstad!

Klockan 20 togs vi emot på Kirsebergsanstalten och då var jag jävligt nervös.
Det är kontroll innan man får komma in. De har redan kollat upp oss i belastningsregistret när vi kommer. Sen får vi legitimera oss och gå igenom en metalldetektor.
Och därför var jag nervös eftersom Anna i min klass som var där för några veckor sen fick ta ur sin navelbarbell eftersom den gav utslag. Och jag tänkte att om bara den ger utslag så kommer ju jag garanterat inte komma igenom.
Och eftersom jag har 3 piercingar på intima ställen så känns det ju inte så kul. Madde var jättegullig och förstående och sa att hon kunde vara kvar med mig om det skulle vara nåt.
Men det enda som gav utslag i detektorn var mina ballerinas från Indiska konstigt nog. Jag som trodde de bara var plast och tyg av den kanske inte bästa kvalitén.

Vi fick en massa iallafall bra och intressant information och sen en rundvandring.

Jag längtar som fan till min praktik på Kirseberg och häktet! Det ska bli så intressant och roligt och framförallt lärorikt.
Just nu har jag lite svårt att se mig själv gå runt där inne, prata med intagna och liksom "vara med", på riktigt. Svårt att förklara, men det är en arbetsmiljö och situation som inte är lik någon annan jag befunnit mig i.

Imorgon är det äntligen fredag! Fast veckorna går så sjukt fort så jag hinner knappt börja längta förrän helgen är här igen.
Imorgon kommer Kalle hem och vi ska till Ninni och Mikael (från Mullsjö!) på tacobjudning! Jag ska även ägna kvällen åt att spela CSI-spelet som min snälla, men GAMLA, bror gav mig i födelsedagspresent.
På lördag ska jag och Kalle åka till Alex och numera Jörgen i Lund och umgås lite, kanske dricka en liten öl?
Ska försöka läsa ut Kriminalitet som livsstil i helgen också eftersom vi har mycket som ska göras nästa vecka. Tenta i samhällslära plus en massa annat som jag just nu glömt.


Nu är klockan på tok för mycket för att jag ska sitta här och uggla. Ska lägga mig i sängen och lyssna på lite mysiga progglåtar tills jag somnar, och vips så är det dags att gå upp igen.


PS.
Jag har inte bestäömt mig om luggen än, men TACK för alla era förslag. :) DS.

6 kommentarer:

Anonym sa...

När har du din praktik? Kul att ni får gå på så mkt besök!

Linnéa sa...

mimmi: vi går ut på praktik v.46 och praktiserar fram till jul. det ska bli så kul! vi har 3 olika praktiktider under utbildningen och det är så bra för då får man ju prova olika slags yrken.

Anonym sa...

Metalldetektorer har aldrig gett mig några problem (och jag flyger ofta), inte pga piercingarna iaf :) Min sabel däremot...

Linnéa sa...

em: inte mig heller, men jag blev orolig eftersom den andra tjejens navelbarbell gav utslag.

Anonym sa...

måste bara säga att jag tycker att du är jävligt vacker..

Linnéa sa...

anonym: tack så jättemycket..:)