söndag, juni 22, 2014

Söndagshalvmara

Idag har jag sprungit ett halvmarathon. Nej inget lopp men jag sprang ett långpass på 21 kilometer. Jag slås av hur frikkin' galet jag tycker att det är, att JAG springer 21 kilometer som ett träningspass! När jag harvade runt för att orka springa fem kilometer i ett svep och milen kändes som något jag aldrig skulle våga ge mig på. Jag älskar hur flexibel kroppen är och att den går med på att springa, springa, springa och att den håller. Tack kroppen!!

Det var jag och Annie som var ute och tanken var ju lågintensivt men med henne med är det svårt även om hon inte drar så mycket längre. Pulsen låg på strax under 140 och det var inte förrän de sista kilometrarna som den ökade och låg på 145-150, men då ökade jag ju också farten eftersom jag ville bli klar någon gång. Det är en negativ sak med lågintensiva långspring, jag har svårt att låta det ta den tid det tar. Har jag bestämt att springa två mil så vill jag ju dit så snabbt som möjligt. 

Vi sprang mestadels på grusväg och jag lyssnade först på senaste Fredagspodden och sen på Alex&Sigge. Benen var pigga och kroppen hade mycket ork och jag känner mig i fin form. När vi kom hem var jag inte jättetrött men det jag känner av när jag springer långt är att jag blir lite stel i höger höft. Det är bara drygt en månad kvar till Immeln Trailrun och innan dess vill jag ha sprungit iallafall 25 kilometer. Min ultraväst har kommit oxå, synd att den inte kom innan vi åkte för då hade jag kunnat testa den. Men med dagens 8,5 grader så behövdes inget vatten eller nåt tas med fast det var ett långpass, något positivt iallafall...

Dagens spring blev iallafall 21 kilometer i 5.53-tempo och veckan summerar jag till totalt 38 kilometer!


3 kommentarer:

Jenny Shima sa...

Fasen vad grym du är:)!

Unknown sa...

Jädrans så bra jobbat!

Charlotta Sofia springer o trimmar sa...

Så himla duktig är du!
Den är så häftig, den där känslan, när en märker att: Va? Är jag en sån som gör detta nu?
Jag slet ju hela förra sommaren med att klara 5 km. Då kändes det nästan som om jag skulle vara nöjd där, det kändes som en så sjukt stor grej att kunna springa så långt. Nu är 5 km mitt kort-pass, det jag springer om inget annat hinns med :-)