söndag, juni 29, 2014

Fäbod & Löpband

Och regnet bara fortsätter, tredje dagen i rad med ihållande regn och en temp på runt 10 grader. Det är svårt att veta vad man ska hitta på men vi tog iallafall en tur till Kättboåsens Fäbodar idag igen. Klappade kalvar och kaninungar och så fikade vi inne i den mysiga lilla stugan. Hemmagjord ostkaka,  kärnmjölkskaka, bullar och hembakat bröd med hemmagjort smör och hemgjord ost, supergott! Blir mer och mer sugen på fäbodlivet, något att diskutera med Kalle..



När vi kom hem var jag frusen och absolut inte sugen på att ge mig ut och springa men var ju tvungen tack vare Mirijams jäkla utmaning. Så jag drog till gymmet för en tur på löpbandet så slapp jag iallafall det ruggiga vädret. Jag körde åtta kilometer, varannan långsam och varannan snabb. Eftersom absolut inget kan få mottagning inne i gymmet kunde jag inte använda klockan men de långsamma tusingarna sprang/joggade jag i hastighet 7,5 och de snabba i hastighet 10, förutom den sista som jag tog 12 på. 

Det slog mig hur lekande lätt det är att springa på löpband, benen bara går ju, inget motstånd eller backar om man inte ställer in det såklart. Och så insåg jag att när jag sprang i högt tempo var min andning lugn och stabil. Inget flåsande och flämtande eller kippande efter luft utan det kändes som att jag inte ens ansträngde mig. Antar att jag är inne i ett flow i löpningen nu och jag önskar innerligt att jag får vara kvar under juli också då SM-milen och Immeln Trailrun ska klaras av.

Tre dagar kvar av utmaningen och jag har sprungit totalt sju mil. Två mil kvar...

Inga kommentarer: