fredag, juni 20, 2014

Midsommarspring

Idag fick det bli ett härligt midsommarspring i den kalla (8-9 grader) dalaluften. Jag invigde mina fina sleeves som jag fick i goodiebagen efter Malmömilen. Grymt snygga och sköna och matchade mina skor perfekt!


Jag och Annie gav oss iväg och det gick gött och det var vackra vyer att titta på. Vi sprang över till andra sidan byn och runt kapellet och över ett berg i skogen och ut på en grusväg och sen en sväng in på Hälsospåret i skogen för att göra rundan lite längre. Där är det väldigt kuperat och plötsligt trampade jag snett med min tidigare stukade fot och JÄVLAR I HELVETE så ont det gjorde. Jag fick kasta mig ner i lingonriset och smärtan pulserade och jag tänkte att nu får någon komma och hämta mig och sen kommer jag inte kunna springa på hela tiden vi är här. Annie blev helt förtvivlad när jag låg och kved och svor på marken och ville typ lägga sig över mig. 

Efter en stund provade jag att reda mig och det gick bra och jag kunde stödja på foten. Vi gick nerför en backe och sen började jag springa lite. Det gick men jag sprang långsamt och försiktigt eftersom det fortfarande var väldigt kuperat. Efter någon kilometer när jag kom ut på asfalt gick det mycket bättre och sen kunde jag tack och lov springa som vanligt. 

11 kilometer i 5.37-tempo blev en bra start på den här midsommaraftonen trots mitt lilla fall. Foten gör lite ont men jag hoppas det inte blir värre.

3 kommentarer:

Anna (Peace, Love, and Running) sa...

Aj! Har förstått att fötter som blivit stukade förr och som man råkar trampa snett med gör SJUKT ont. :-/ Gör du någon rehab för att stärka den? Hoppas att foten känns bra igen. Glad midsommar! :)

Amanda, Ida, Erik, Noa & Nina och Magnus sa...

Tråkigt med foten. Har den svullnat upp så igen?

Ha en härlig midsommar både du och din familj!

Linnéa sa...

Anna: ja det var fruktansvärt, vilken smärta!! Nej jag är ju dålig på allt som har med rehab och "bra grejer" för kroppen. Kanske borde kolla upp nån övning.

Nina: den svullnade lite men inte så farligt, nu gör den bara ont i vissa vinklar. Hoppas ni får en lyckad midsommarfest!