måndag, juni 23, 2014

Fäbodliv

Idag har vi varit till Kättboåsens Fäbodar som ligger en liten bit härifrån. Ett jättefint ställe ute i skogen där korna, getterna och hönsen går lösa och de hade kaniner, grisar och hästar.


Åh jag blev så sugen på att leva så, bo ute i skogen med en massa djur utan alla bekvämligheter och helt sköta mig själv. De lever liksom så, flyttar ut till fäboden på våren och hem igen på hösten och pysslar runt där på dagarna, odlar, sköter   om djuren och gör ost. Regnar det fixar de något inne och är det fint är de ute, så enkelt och härligt liv!


Och kaninerna. Korsning av belgisk jätte och fransk vädur och ungarna var helt galet söta! Jag blev akut megakaninungesugen och kunde inte släppa tanken på att köpa en kanin...


Så när vi kommit hem dröjde det inte mer än ett par timmar innan jag satt i bilen på väg tillbaka för att kolla om kaninerna var till salu. Och visst var de det! Två hanar och tre honor i viltgrått och viltblått så nu ska jag fundera på vilket kön och vilken färg jag ska köpa. Jag skulle ju inte ha någon mer kanin men jag är ju sjukt svag för jättekaniner och de här var så keliga och härliga...


1 kommentar:

äppelblomman sa...

Ja så där känner jag oxå ibland.. Tänk va galet härligt de hade varit att bara komma bort från allt va bekvämligheter heter och leva som de gjorde förr!
Åhh en ny liten kanin! Mysigt!
Kram K