onsdag, juni 25, 2014

Kallbad

Ännu en härlig dag går mot sitt slut. Det har varit riktigt varmt emellanåt även om det är kallt när solen går i moln. Vi har hunnit med mycket tycker jag, fast vi egentligen inte gjort något speciellt. En tur till sjön i förmiddags där vi kastade sten och matade änder. Efter lunch åkte barnen på en tur med fyrhjulingen med sin morfar medan jag, mamma och brorsan åt misuklimp! Åh så gott det var, riktig nostalgimat.

Misuklimp är "klumpar" av mjöl, vatten och eventuellt ägg som man kokar i en sås gjord på vatten och mesost. Jag förstår att det varken låter gott eller ser så aptitligt ut men jag har ätit det sen jag var liten och mormor brukade laga det.

På eftermiddagen kom Marika och hälsade på och vi gick ner till sjön med Nemo och Leon som ville bada i det härligt 15-gradiga vattnet. De åkte på flytdjur och hade kul tills Nemo råkade putta ut Leon som satt på en stor groda. Han flöt ganska snabbt utåt och Nemo hann inte ta honom så som den goda mor jag är fick jag kasta mig i det lagom tempererade vattnet och simma och hämta honom. My god så kallt det var!!

När Marika åkt hem tog jag en springtur. En kort runda på 4,5 kilometer och sen körde jag intervaller i en 100 meter lång backe och med nerjogg stannade jag på totalt 6 kilometer.

Nemo och Leon har lekt med Theo och Noah hela dagen och de har jättekul ihop vilket är helt fantastiskt att se. De hittar på lite hyss då och då men är snälla mot varandra och bråkar inte. Förutom syskontjafs då men det är det ju nästan jämt. 


1 kommentar:

äppelblomman sa...

Åhh misuklimp som är såååå gott! Vi kokade alltid i bara vatten och sedan doppade vi klimpen i smör och messmör! Såååå gott! Har nog inte ätit det på minst 20 år! Guuuuud va gött!
Kram K