onsdag, juni 04, 2014

Choklad

Jag har ganska nyligen börjat följa min kusins fru Camillas blogg. Jag fattar fortfarande inte hur man länkar i den här appen men ni hittar hennes blogg i min länklista till höger; Camilla tränar. Camilla har gjort en fantastisk vikt- och träningsresa som inre är slut än och hon skriver ofta och inspirerande och delar med sig av en massa recept som verkar väldigt goda och bra. Idag testade jag att baka chokladiga bars som mer blev som kakor för mig, jag hade nog för stor form. Men det spelar ju mindre roll! Här kommer receptet:

15 torkade dadlar (jag använde färska), 1 banan, 1 1/2 dl lätt kesella (jag använde kvarg), 1 dl lättmjölk, 1 dl äggvita (motsvarar ca 3 ägg), 1 1/2 dl havregryn, 1/2 dl kakao, 1 tsk bakpulver.

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla ingredienser i en matberedare (eller mixer, gör du i mixer kan de vara bra att blötlägga dadlarna före) tills det är ordentligt blandat. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form och ställ in i ugnen runt 20-25 minuter. Ta ut och låt svalva innan du lossar kakan från pappret och skär den i 8 bitar.
Förvara i kylen eller frysen!


Det blev gott och blir perfekt att ha i kylen när sötsuget smyger sig på. Jag älskar kombin banan/choklad så det här föll mig i smaken. När jag bakar  sånna här "substitut" och låter någon annan smaka får jag ofta kommentaren: Mmmm det smakar okej men inte lika gott som "riktiga" chokladkakor.

No shit! Självklart inte, de är ju inte fullproppade av fett och socker som gör allt mycket godare men även mer ohälsosamt och framkallar ett stort ha-begär. För en sån som mig som har problem med socker och måtta så är det väldigt bra för jag blir nöjd och behöver bara lite för att bli det.

Jag testade att göra en nyttigare variant av ostkaka idag också men den har jag inte hunnit smaka än så receptet kommer senare.

1 kommentar:

Unknown sa...

Tack för fina ord och visst är de chokladiga barsen goda!

Kram och tack för att du inspirerar du också!