söndag, juni 08, 2014

SM

Idag har jag anmält mig till årets sjätte lopp, SM-milen! Det var Suz som berättade om det och berättade hur coolt det var när hon sprang Köpenhamn marathon som var EM och vilket drag det var. Coolt att springa en "riktig" tävling tillsammans med eliten, och då blir ju mer publik och mer hejande. Jo jag fattar att ingen är där för att heja på mig men ändå! Loppet går av stapeln den 12 juli i Malmö och anmäler man sig innan 22 juni kostar det 295 kronor och efteranmälan fram till 9 juli kostar 500 kronor. 

Varje år springer över 100 000 människor i Sverige ett lopp över 10 km, vilket gör distansen till den mest populära friidrottsgrenen sett till antal utövare i landet. I år arrangeras för första gången ett officiellt Svenskt Mästerskap på 10 km landsvägslöpning och du har nu möjlighet att delta.

Att delta i ett mästerskap är en speciell känsla. Den där tävlingsnerven som ofta uppstår när man ställer sig på startlinjen blir extra tydlig när det är ett mästerskap som ska avgöras, oavsett om man är elitlöpare eller motionär. SM-Milen är det officiella Svenska Mästerskapet på 10 km landsvägslöpning, men det kommer också att vara en folkfest i ordets rätta bemärkelse, precis så som det ska vara på mästerskap.


2 kommentarer:

Ninni sa...

Va bra, då kanske vi kan heja på dig då eftersom vi nog inte kommer kunna komma loss på lördag och heja på Malmömilen.

Linnéa sa...

Ni är så fina som kommer och hejar på mig så ofta. <3