söndag, oktober 10, 2010

SVAREN


Vad gillar du mest med dig själv? Någon egenskap/invändigt och utsidan?

Utseendemässigt så är jag mest nöjd med mina ben. Jag tycker de är hyfsat långa, slanka och fint byggda. Invändigt så är jag mest nöjd med den personliga utveckling jag gått igenom de senaste 3 åren. Jag har förändrats mycket till det bättre och är en mycket gladare och lyckligare människa.

När ska du och Kalle gifta er? Och skulle du kunna tänka dig att fria?

Ja du, det är en fråga du får ställa till Kalle för jag har inte sett skymten av någon ring och Kalle har sagt att jag inte får fria själv.

Gör det inte ont att hänga i krokar?

Jag hänvisar till inlägget där jag beskriver min senaste hängning.

Vad är det största bråket du och Kalle har haft? Vad handlade det om? Var det i efterhand värt fighten?

Jag kan inte komma ihåg ett specifikt bråk om en speciell grej som varit riktigt allvarlig. När jag var gravid bad jag Kalle fara åt helvete men där skyller jag på hormonerna.. host host.. Vi ryker ihop ibland då vi skriker lite men vi brukar inte vara osams jättelänge, det är mer småtjafs än jättebråk. Men jag tycker bråk oftast är värt det, ibland måste luften rensas och efteråt känns det ganska bra.

Om du skulle köpa ett nytt husdjur (inte kanin), vad skulle det bli då?

En hund planerar vi att skaffa så snart vi vet att vi kan ha en hund som inte blir lidande för hur våra jobbtider ser ut. Det är alldeles för många som skaffar hundar (och andra djur) utan att planera för framtiden och hur man ska ha tid för sitt djur.

Vad är ditt recept för att hindra att rasismen sprider sig i Sverige? Hur tror du att man kan hindra SD's framfart i politiken?

Oj vilken svår fråga! Jag är ju så dålig på politik men jag tror att media gjorde fel som bara tog upp SD's frågor om invandring och blåste upp dem. Folk som är "trötta på" invandrare gav sina röster till SD utan att ha en aning om vilka övriga frågor de står för. Media borde hela tiden undvikit invandrarfrågorna och pepprat dem om deras övriga politik där de nog inte har så mycket att komma med. Sen hoppas jag verkligen att alliansen och de rödgröna inte söker stöd hos SD som de sagt att de inte kommer göra. Och jag hoppas att fler och fler uppfostrar sina barn till att inte se olikheter som något konstigt utan som något positivt. Jag tycker det är sjukt viktigt att inte prata skit om t ex invandrare när ens små barn hör på. Nemo ska få bilda sin egen uppfattning och jag kommer inte tolerare någon främligsfientlighet från hans sida. Det skulle vara ett stort misslyckande för mig.

Om du bara fick ha på dig en outfit för resten av ditt liv, hur skulle den då se ut?

Ååå det skulle bli ett par snygga strumpbyxor eller leggings och en fin klänning. Träskor och sjal också.

Om du och Kalle ska krydda er relation med lite extra romantik, vad gör ni då?

Haha ska jag berätta det här? Vi kanske är tråkiga men vi äter något extra gott när Nemo lagt sig, tittar på film och gosar i soffan. Vi sover ALLTID tätt ihop (förutom när Nemo våldgästar oss) och det är otroligt mysigt. Extra gulliga sms brukar vi då och då kosta på oss.

Vilken tid på dygnet gillar du mest?

Jag har alltid varit en kvällsmänniska. Det är då min kreativitet flödar. Tyvärr blir det ju inte så många kreativa sena kvällar och nätter sen Nemo kom men nu kan jag tycka tidiga morgnar är mysiga. Tända ljus och en kopp té och lite radio i bakgrunden.

Vilken tror du är den vanligaste fördomen folk har om dig?

För några år sen skulle jag svarat att folk ofta tror att jag är mycket tuffare och hårdare än jag är, men nu vet jag inte... Kanske tvärtom, att jag är mycket mesiga än vad jag är, haha! Jag undrar om folk blir lite förvånade fäörsta gången de får se mig i kortärmat och mina tatueringar. Jag ser ju så vanlig ut om de inte syns, undrar om folk blir förvånade eller om det inte är så oväntat?

Vad ångrar du mest att du gjort i hela ditt liv???

Jag ångrar inget jag gör eftersom det är onödigt slöseri med energi och tid. Men när jag satt och gjorde högskoleprovet för andra gången (med kasst resultat IGEN) ångrade jag att jag inte pluggade bättre på gymnasiet.

Skulle du kunna tänka dig att flytta tillbaka till Dalarna?

Jag har jättesvårt att se mig själv bo i Dalarna, och Kalle vill inte flytta från Skåne. Jag älskar Dalarna men mitt hem är i Skåne även om Kättbo alltid också kommer vara hem. Kanske att jag och Nemo flyttar till Nusnäs och blir dalahästmålare om några år.

Det verkar som att du alltid lagar så god mat! Vad skulle du laga om du skulle göra en 3-rättersmiddag?

När jag tittar på Halv åtta hos mig brukar jag fundera på det och det är sjukt svårt. Kanske en frasig filodegsrulle med spenat och ost till förrätt, älgstek med svampstuvning och pressad potatis till varmrätt och en bärpaj med citron till efterrätt.

Är det som du trodde att vara Mamma?

Det är mycket större, bättre, mer underbart och mycket läskigare att vara mamma än jag trodde. Allt jag förväntat mig gånger 10 ungefär. Men jag måste säga att jag är mycket bättre på att vara mamma än jag någonsin trott, och mycket mer avslappnad.

Hur träffades du och Kalle, vem tog initiativet till att börja dejta (om ni gjorde det).

Jag och Kalle träffades på sunkpuben Golden på Möllan en fredag i april 2005. Det visade sig att vi bodde mitt emot varandra och helgen efter kom Kalle på fredagen för att hälsa på och han blev kvar till söndagen och sen dess har det varit vi! Om ni frågar Kalle var det han som tog initiativ till att träffas men om ni frågar mig var det båda två.

Vad var bästa köpet i Ullared?

Oj, jag gjorde ju så många bra köp. Overallerna till Nemo var superbra, och hans vinterskor. Bobbycaren var ett mycket bra fynd. Och sen alla små söta saker som kakburkar och fina skålar.

Varför vill du inte skriva om Skåne kontra Dalarna som jag önskat säkert 5 ggr?

Jag lovar att det inlägget kommer. Har funderat på det många gånger men inte kommit på vad jag vill skriva. Men idag spånade jag faktiskt lite på det så det kommer snart!

Har du läst Att tänka sociologiskt av Zygmunt Bauman nångång sen vi slutade skolan?

Självklart! Jag har läst den boken ett par-tre gånger sen vi tog vår examen!

Vilken är din absoluta favoritmaträtt?

Ahh svårt!!! Älgstek med svampstuvning är sjukt gott, och plankstek. Och tacos. Och thaimat...
Och lasagne!

Rangordna dessa artister:
Madonna, Lady Gaga, Beyonce, Pink, Shakira, Robyn, Rihanna, Britney Spears.

Shakira
Beyoncé
Britney Spears
Pink
Rihanna
Madonna
Robyn

Rangordna glassmak:
Päron, jordgubb, choklad, melon, blåbär, polka, pecanöt-kola, lakrits.


Choklad
Melon
Pecannöt-kola
Lakrits
Blåbär
Polka
Jordgubb
Päron

När ska du börja jobba igen?

Eftersom jag ska söka nytt jobb vet jag inte när jag börjar jobba igen. Om jag får välja så vill jag börja i januari.

Ska ni ha flera barn?

Ja vi vill ha fler barn! Kalle vill ha ett till och jag två till så jag får se vem jag ska skaffa det tredje med. Kanske en svart man för mulattbarn är så söta.

Tycker du inte att Nemo är lite lite lite rödhårig ;-)

Hahahhahahahahahaha NEJ! Nemo är inte det minsta lilla rödhårig.

Fått en dagisplats till Nemo än?

Vi har inte fått svar på dagisplatsen än men jag håller alla mina tummar och tår att Nemo får gå på Lammet där hans kompis Oliver går och dit även hans kompis Ludvig står på kö.

Beskriv Nemo med 3 ord? :)

Glad, trygg och påhittig.

2 kommentarer:

Sofie sa...

Varför ska du söka nytt jobb? Ska du inte va kvar på det som du hade innan du blev mammaledig? :)

äppelblomman sa...

Ååå va roligt med alla svaren!! Tack så mycket!
Kram K