tisdag, oktober 19, 2010

Jag och Nemo har haft en riktig mysdag hittills. Det har varit riktigt grått och mörkt ute och regnet har öst ner så vi har tänt ljus, myst i soffan, plockat lite, tvättat lite och lekt lite. Jag är så trött idag så det var skönt att bara skrota runt.

Nemo vaknade igår vid 22 och var ledsen. Han somnade hos mig men när jag la tillbaks honom i sängen började han gråta. Tillslut fick han sitta med mig i soffan tills jag la mig och då fick han sova hos oss. Han har snurrat och vänt sig hela natten så sömnen har blivit sådär.

Hur gör ni på nätterna om barnen vaknar? Kan man göra som vid läggdags och låta dem skrika? Jag vill inte att Nemo ska få för sig att få komma upp eller att vi ska lägga oss med honom om han vaknar på kvällen.

3 kommentarer:

Mikael sa...

Vi låter Cedric skrika i kanske en kvart. Har han inte slutat då så går vi upp och lägger honom ner och ser till så han inte är blöt eller har kastat ut gosehunden. Fortsätter han sen skrika i ytterligare en kvart så tar vi upp honom men det har bara hänt typ en eller två ggr.

Jenny Shima sa...

De få gånger de har hänt så har vi lyssnat en stund sedan tröstat honom, bytt och sedan lagt honom i sängen och låtit honom somna till ljudet av hans mobil och det har funkat än så länge. Vi har varit väldigt lyckligt lottade med få väckningar.

MiaMaria sa...

Som tillägg på Mikael kommentar så hör man juh på skriket vad det är. Om han skriker för att något är fel hör man det tydligt men om det är oregelbundet jämmerskrik så brukar vi låta honom vara.

Och som sagt, det är ytterst sällan det behövs. Jag har tagit upp honom ett par kvällar och om man gör det flera kvällar i rad så är det som att han direkt vet om att han ska få komma upp och sätter det i system. Precis som vid nattning så gör de det i typ två tre nätter och sen har de lärt sig.