tisdag, oktober 12, 2010

Har ni läst om killen som tog livet av sig och sände det live på internet igår? Det är så himla sjukt och igår kväll satt jag och läste igenom tråden på Flashback som han själv startat och man kunde följa honom minut för minut. Folk hade sparat bilderna från webkameran som visat hur han ströp sig själv med en nätverkskabel och folk trodde från början att han skämtade men när de såg hur färgen i ansiktet ändrades var det flera som ringde polisen. De kom fram alldeles för sen, killen hade nästan hängt där i en timme innan de var på plats. Fortfarande kunde folk se vad som hände och det tog ett tag innan polisen upptäckte att de filmades.

Jag tycker det är så tragiskt och jag hoppas verkligen inte fler kommer apa efter det här för det är inte modigt att göra så som han gjorde. Och att sända det. Varför kan man ju fråga sig men det spelar egentligen ingen roll. Jag tänker mest på hans anhöriga. Stackars hans föräldrar som får leva med att det cirkulerar bilder och filmer på när deras son dör på ett plågsamt och utdraget sätt. Han hängde sig inte utan ströp sig vilket går mycket långsammare.

Sen tänker jag på Nemo. Tänk om han kommer må dåligt och inte vill berätta något? Hur ska man kunna skydda sitt barn från allt hemskt som finns i världen? Jag får ångest när jag tänker på det och undrar hur i helvete man tänkt när man satt ett barn till världen. Om något skulle hända Nemo skulle jag inte se någon anledning till att själv leva vidare. Nej fy fan, jag hoppas verkligen att Nemo kommer få vara frisk och lycklig hela sitt liv.

Och så hoppas jag att killen som igår valde att ta sitt liv nu har fått frid och att hans anhöriga skonas från alla de bilder som cirkulerar på internet.

2 kommentarer:

Sara. sa...

att folk försökte få honom att göra det?! Det är sjukt och att de skrev saker som: Du kommer aldrig våga...

Nej, vi har inte förändrats särskilt mycket sen "Gladiatorspelen!".

äppelblomman sa...

Nä fy faaan va hemskt:-(
Dessa tankar jar jag med om mina älskade barn. Jag hoppas verkligen vid mitt hjärta att om de så bara mår en smula dåligt attde kommer på en gång och berättar de för oss.
Stor kram K