lördag, augusti 21, 2010

Sara skrev ett inlägg häromdagen som berörde mig jättemycket. Läs inlägget här.

Jag träffade Sara på Kolmården efter att hon bjudit dit mig, Kalle och Nemo utan att vi haft kontakt någon gång via bloggen eller mail innan och jag tycker att hon är en fantastiskt fin och snäll människa. Både hennes bilder på bloggen och den person jag träffade i verkligheten vittnar om en otroligt söt, snygg och charmig tjej.

Det är hemskt när hon beskriver att hon är rädd för att andra ska tycka att hon är ful och därför är hon snabb med att påpeka det själv för då vet andra att hon själv vet om det. Hon försvarar sig mot något som inte finns men som hon tror att folk tänker. Jag blir ledsen när jag läser det för hon är så fin och det finns ingen i hela världen som skulle vilja säga att hon är ful.

Och det sjuka är att hennes ord träffade precis rätt i mitt hjärta för jag tänker exakt som hon gör. Jag kan känna mig snygg när jag gjort mig iordning men direkt jag tärffar andra människor känner jag mig jätteful. Jag har alltid sett mig som den fulaste av mina kompisar och så tänker jag att alla bara tänker på hur tjock jag fortfarande är efter graviditeten. Jag tänker att de som säger att jag inte är tjock ljuger och att de inte vill att jag ska gå ner i vikt för det är bra att ha en tjock kompis. När Kalle säger att han tycker jag är fin tror jag att han ljuger och att han måste tycka det, blir lite jobbigt att tycka att ens flickvän är ful liksom.

När jag och Marika skulle bada i somras var jag noga med att flera gånger påpeka att jag vet om att jag ser hemsk ut i bikini och bredvid henne blir det ju extra tydligt eftersom hon är otroligt smal och petit. Det är helt sjukt hur mycket energi jag kan lägga på att fundera på hur jag ser ut och hur andra uppfattar mig. Och helt jävla löjligt är det också eftersom det finns viktigare saker att fundera på. Och det är inte bara vikten utan hela allt som gör mig osäker, speciellt när jag träffar mina vänner. Det är en nackdel för mig att bara ha snygga kompisar för då är det ju extra lätt att alltid känna sig fulast.

Nej jag vet inte. Jag tycker det är hemskt att Sara tycker som hon gör om sig själv och jag kan bara hoppas att andra ser på mig så som jag ser på henne.

9 kommentarer:

äppelblomman sa...

Så jävla mitt i prick!!! Precis så känner och gör jag med. ALLTID försvarar mej om hur jag ser ut... Typiskt kvinligt....??
Kram K

Sara. sa...

okej.. öh..

här sitter jag med tårar i ögonen och den största klumpen i halsen..

TACK.
fasiken vad fint sagt/skrivet.

Men däremot kan jag säga det att jag skämdes lite när vi sågs för det var liksom: Hej hopp här är fiercelookin Linnea och här står jag med flötig lugg och helt osmickrande arbetskläder!

Du ser hur bra ut som helst och hela du strålade när vi sågs i djurparken. :)

Du är inte alls fet/tjock.. tyckte att du såg ovanligt smal ut för att ändå ha fött barn knappt ett år tidigare.

Men jag antar att det är något som de flesta gör mer eller mindre, hacka ner på sig själv liksom.

Men jag ska ta i med hårdhandskarna och göra mitt bästa för att sluta med det.

KRAm

Evelina sa...

Linnea! Hur många gånger ska jag behöva berätta för dig att du är en sjukt snygg tjej med massor av utstrålning. Både med och utan mods och styling. Men som äppelblomman skrev att det är nog ganska typiskt att hålla på och racka ner på sig själv och inte tro på andra när de ger en komplimanger. Vi behöver nog träna på det lite båda två. Dessutom kanske man ska sluta jämföra sin kropp med fotomodeller och 14 åringar (varför gör jag det hela tiden) som tränar, bantar, aldrig fött barn osv. Tänk om vi la all energi vi lägger ner på att deppa över oss själva och grubbla på att nått annat, jäklar vad det skulle kunna hända grejer då :D
Styrkekramar!!!!

äppelblomman sa...

Och förresten, jag tycker du är SKITSNYGG!!!!!!! Du har verkligen din egen stil och det gillar jag sååå mycket!!!!

Louise sa...

Jag skrev ju ett tidigare inlägg att jag har haft en bild på dig i mitt skåp i skolan i många år. Jag har ju trotts allt haft de av en anledning. Och de var inte enkom för dina mods och dreadsen. Du är ju en sjukt vacker kvinna som jag beundrar starkt!
Har alltid varit lite sotis på t ex dina ögonbryn, dess form och allt, dina underbart fina lite runda kinder som är så fina när du ler, raka tänder, stora vackra ögon och den där fantastiska utstrålningen. Trotts att jag bara sett dig på bild.

Och jag är säker på att ingen av de övriga tre damerna som kommenterat dit inlägg hittills skriver det de skriver för att "klappa" på axeln och trösta utan för att de helt ärligt menar det.
Så nästa gång du känner dig så där ful och tjock bredvid dina vänner, räta bara på ryggen och tänk. Nej de är jag fan inte alls de! Jag är Linnea, jag är mig själv och skitsnygg!

Och tänk du får ju ändå höra hur fin du är av dina bloggläsare och underbara sambo. Den förmånen är de inte alla som har ^^

MiaMaria sa...

Och jag som sa senast för någon dag sen att jag tycker att du bara blir snyggare och snyggare för varje år!! Och då tyckte jag att du va jäkligt snygg från början!! Men sen du fick Nemo har du fått en annan utstrålining som klär dig väldigt bra, du ser ut som en lugn och trygg urmoder. Sist vi va hos er så hoppades jag att jag oxå fått den utstrålningen av Cedric för famn va vacker man blir av den!!

Lina sa...

du är jättevacker!!! du har en fantastisk personlighet och hela du lyser oavsett om du är stajlad eller ej. jag tycker att du är en jättefin människa, både på utsidan och insidan!!

Magdalena sa...

Som jag alltid säger och ha sagt, du är en fantastisk människa och otroligt vacker, både invändigt & utvändigt!

Mirijam sa...

Yada yada yada. Alltså, är det bara jag som vågar erkänna att jag faktiskt ENDAST är kompis med dig för att du är så helt vansinnigt tjock?