måndag, maj 12, 2008

När man väljer att se ut på ett "annorlunda" sätt så får man räkna med att folk kommenterar, frågar och undrar en massa, och det är helt okej men lite tröttsamt ibland. Men jag biter ihop, ler och svarar på alla frågor jag får.

Men något som blir lite jobbigt är när folk kommenterar ens utseende hela tiden och undrar VARFÖR man måste se ut så där och inte kan förstå hur man själv kan tycka det är snyggt. Jag bryr mig inte om folk inte gillar min stil eller inte tycker den är snygg, alla har olika smak, men jag blir irriterad när jag får höra att: Om du hade haft långt fint hår så hade du varit jäkligt snygg, eller att: Jag fattar inte varför du måste spöka ut dig med alla tusen armband och annan skit och göra så där med håret, du hade varit mycket snyggare utan allt det. Bort med piercingarna och tatueringarna och på med lite vanliga kläder och så långt hår så hade du varit skitsnygg.

Men hallå!!!!!!!!!!!!!!!! Om det varit en stil som tilltalat mig hade jag väl sett ut så??? Bara för att andra inte tycker det är snyggt med afro, massor med smycken och långa kjolar så betyder det inte att jag själv inte tycker det är snyggt.

Lagom och tråkig är två ord jag är allergisk mot. Att se lagom och tråkig ut är rena döden för mig och då kan jag lika gärna dra täcket över huvudet och stanna inomhus. En del tror att jag är missnöjd med mitt utseende och därför "ser ut som en zigenare/spåkvinna/yada yada yada", men det handlar inte om det. Jag förstärker det jag tycker är vackert hos mig själv, jag tar på mig saker som jag tycker är snyggt.

Jag har tom fått höra att jag inte kan ha mönstrade kläder eller massor med armband på min högra arm därför att det "skär sig" mot mina tatueringar. SO WHAT???? Bryr jag mig? Nej inte ett dugg. Jag går i de kläder jag vill ha, blandar de färger jag känner för och använder så mycket mönstrat jag vill. Jag är inget modefreak och blandar stilar, gammalt och nytt hej vilt och skapar mig en egen, lite unik stil vilket sticker i ögonen på vissa personer.

"Vad säger din kille när du ser ut så där?"
"Hade du vart min tjej hade jag sparkat ut dig."

TRÖTTSAMT. Men jag biter ihop, ler och berättar om och om igen varför jag väljer att se ut så här och att jag tycker det är snyggt. Jag uttrycker mig mycket på ett kreativt sätt och genom mitt utseende speglar jag mig själv, den jag vill vara.

Att folk orkar bry sig så förbannat mycket fattar jag inte. Är Sverige inte redo för ett samhälle med mångfald fast det är 2008? Är det inte lite gammalt att klaga på hur folk ser ut?

Jaja, I don't care, folk får tycka vad de vill. Jag kommer ändå ha tusen armband, örhängen så stora att jag får ont i örsnibbarna och långa kjolar med glitter och sjalar och paljetter och fan och hans mormor. Så det så.

20 kommentarer:

LolitaRegina sa...

skitbra inlägg! =)
håret är supercoolt ju! det var väl det jag visste hela tiden.. ;)
har sagt det förut, men jag säger det igen: du är SUPERTUFF OCH SUPERSNYGG, fortsätt med din stil!

Anonym sa...

Jag beundrar dig som går din egen väg och som inte anpassar dig efter vad andra tycker. Du har faktiskt bidragit mycket till min självkänsla och det här med att man inte ska bry sig om vad andra tycker. Tack! :D

Anonym sa...

Förresten tycker jag att ditt hår blev skitsnyggt! Det klär dig jättebra! :)

Mayumi sa...

Oj! Ord och inga visor! Men jag gillar din stajl, sådeså :)
Kram!

ruphus sa...

Oh my, min mamma säger att såna där kommentarer enbart bottnar i dålig självkänsla. Fråga dem nästa gång; "vad menar du med det?".

Och rocka på, för fan, du och den estetik som du är och står för gör världen till ett vackrare ställe.

Anonym sa...

Jag blir så ledsen när jag läser sånt. Att folk är så missunsamma mot andra bara för att de inte ser ut som de själva gör. Och att folk har så dåligt med hyfs att de ens säger sånna saker utan att du ens bett om deras åsikt.

Jäkla människor med mög-attityder!

Anonym sa...

Jag tycker att du är fin! Det roliga är ju variation. Vore ju trist om alla såg likadana ut jämt.

Anonym sa...

Jag tycker du är grym!
Älskar männsikor som vill och vågar stå ut. Hela personen blir automatiskt mer intressant.

You go girl!

Anonym sa...

man undrar ju hur många mode-bloggare och stilikoner som fått frågan - ' Vad är det för speciellt med din klädstil? ' och svarat - ' Jaa-a du, jag blandat lite nytt med gammalt. Märkeskläder med vintage. '. det känns som om det inte borde vara så himla speciellt längre liksom. så jävla grymt inlägg förresten, du är alltid klok och jag älskar att sno inspiration från dig! fortsätt med din grej snyggve!

Anonym sa...

Riktigt bra skrivit! Jag tycker du har en cool stil och du verkar verkligen ha "skinn på näsan". Ja till mångfald!

Anonym sa...

så rätt!

Anonym sa...

Jag håller med dig. Hellre mångfald än enfald.

Anonym sa...

ja suck! det där har vi ju hört innan. att folk aldrig lägger ner :(
Vilde hälsar att han tycker att du är fin och det göt jag oxå, så det så! Ditt hår blev skitsnyggt :)

Mirijam sa...

Jag följer jättegärna med och provar på! Vi körde regional på Capoeiraakademien (www.capoeira.nu) för Mestre Tubarão och instrutor Sasu.
Det var bland det roligaste jag gjort i träningsväg men efter att ha fått ett nattjobb så kundejag bara vara med på söndagarna och då kände jag att det blev för lite och sedan rann det ut i sanden. Jag har varit på G att ta upp det igen här i Skåne eftersom vi har en systerklubb i Hbg men det har aldrig blivit av. Plus att fallskärmshoppningen tar så vansinnigt mycket tid så det blir ett väldigt tight schema om man ska hinna med allt man vill göra! Men om jag fttar det rätt så är ju lokalen bara ett stenkast från min nya – din gamla – lägenhet så det kanske går att pressa in ett par träningar i veckan ändå?

Anonym sa...

FÖR FAAAAN!! Du e en unik kvinna som står för den du e och det du tycker/känner etc etc. Hade andra bara kunnat va bekväma i sig själva hade de inte behövt kommentera o trycka ner andra så jävla mycket! Glad att det finns människor som dej Linnea, håller på dej! Världen e tråkig ibland.. speciellt människorna i den!
Pussen

Jocke Andersson sa...

Tänk så här istället. Hur mycket än folk gnäller och klagar så kan de då inte slå mormor på det. ;)

/oa

"Men jag tycker du skulle ju vara så fin utan det där skägget/håret/etc.."

Anonym sa...

Hej.
såg dig i "Sofis mode"...tror den heter så, modetidning som följer me aftonbladet.

Anonym sa...

Håller med dig, dessa fördommar.....

Anonym sa...

Jag önskar att jag var lite mer som du.. Det hade jag nog mått bra av.

Anonym sa...

Glöm inte bort alla de människor som faktiskt kommer med uppskattande kommentarer också :) Faktiskt tycker jag att de överväger...eller så ser jag så evil ut att folk inte vågar säga nåt elakt.

Idag fastnade jag i tatueringssnack med en 50-årig farmaceut på apoteket och igår fick jag en komplimang av en äldre man.

Så skit i idioterna, de gillar ingenting, killar som inte accepterar tjejer som de är kan ta sig och sug åt dig komplimanger :)

(sitter förresten och funderar över en tungklyvning, det var så jag hamnade i din blogg.)