tisdag, mars 04, 2008

Jag har känt Lotta i hela mitt liv, hon är från uppsala men vi är grannar i Kättbo och min farmor och deras pappa är kusiner så vi har tillbringat somrarna tillsammans sen vi var små.
Vi har så sjukt mycket interna skämt så det finns inte, och jag skrattar alltid så jag får riktigt ont i magen när vi träffas och pratar om old times.


Konversation mellan mig och Lotta på Facebook:


Lotta wrote at 9:10pm
Vad smal du ser ut Schampoono de reno - banandieten is the shit!
(Vi gav varandra alla möjliga konstiga smeknamn. Schampoono De Reno var ett av mina. Lotta hette Handuko De Mjuko)

Linnéa wrote at 9:11pm
Eller hur! Liiiite trött man är på bananer nu, men kan Carola så kan jag!!!
(När vi var 12-13 år läste vi om Carolas banandiet i en Frida-tidning och eftersom vi var Carolafrälsta då så har den alltid hängt med)

Lotta wrote at 9:18pm
Ja precis, Carolas banandiet från Frida -92 håller! Och bananer kan man ju variera i all oändlighet!! Dom kan ätas som dom är eller varför inte mosade, friterade, stekta, grillade eller kokta! Så såå trött kan du inte ha blivit.

Linnéa wrote at 9:20pm
Nej det gäller ju att vara lite kreativ, som tex på lördagar när jag unnar mig nåt riktigt gott blandar jag mosad banan med Abbas musslor på burk! Det är en höjdare må du tro!
(En fylletant i Kättbo tjatade om att hennes döva pudel äääälskade Abbas musslor på burk, vilket hon bräkte fram på skånska. Oerhört kul)

Lotta wrote at 9:23pm
Haha! Ja du fick väl lite inspiration när vi fick ruttna bananer när vi var påskkärringar. Dom var ju perfeeekta för att mosa, exakt rätt konsistens!
(Ett år fick vi rutten frukt när vi gick påskkärringar. Besvikelsen var enorm.)

Linnéa wrote at 9:24pm
Ja precis, och om bananerna är för hårda så ber jag Kjell-Åke komma och mosa dom, du vet precis så som han mosade mig när han ville se min Barb Wire-sminkning!
(I 15-årsåldern hade vi a thing för Pamela Anderson och Emma och lotta sminkade mig en groteskt ful sminkning som hon hade i Barb Wire-filmen. Grannpappan Kjell-Åke ville se men jag skämdes så han brottade ner mig på marken och snodde mina solglasögon för att se spektaklet.)

Lotta wrote at 9:32pm
Ja då blir dom rejält mosade. Annars kan vi sätta en banan på pinnen som vi sticker upp mellan golvspringorna på familjen Lunds veranda medan vi jamar.
(Mina och Lottas föräldrar var hemma hos våra grannar en kväll och jag och Lotta var nyfikna om vad de pratade om så vi kröp under verandan där de satt för att tjuvlyssna. Efter ett tag blev det tråkigt så vi började jama och sticka upp pinnar genom springorna. När vi blev upptäcka fick vi fly genom buskarna för Kjell-Åke skulle kasta en hink vatten på oss.)

Linnéa wrote at 9:34pm
Ja så tror dom att katterna leker med bananer, skitsmart ju! Då blir dom inte så misstänksamma! Medans de jagar katter sen så kan vi äta upp deras glass tills vi spyr!
(När grannbarnet Stefan fyllde år åt vi upp all glass som blev kvar efter kalaset och sen spydda både jag, Emma och Lotta. Då var vi kanske 10 år)

Lotta wrote at 9:37pm
Ja Cayenne och Pompe älskade ju att leka med bananer så dom skulle ju så klart tro att det var dom! Efter glassen kan vi sova i vattensängen huller om buller, ja, efter att vi sett på Rainbow Bright också.
(När vi var barnvakter åt grannbarnen sov vi allihop i samma säng och yngsta tjejen Ellinor ville alltid se Rainbow Bright)

Linnéa wrote at 9:39pm
Och sen måste vi ha sexualkunskap med Marie och visa kunskapsfilmen Black Jack. Sexscenen i bilen är perfekt för en 10-åring att lära sig om sex av!
(När vi var barnvakter åt en då 10-årig Marie såg vi Black Jack och Marie undrade vad som hände i framsätet av bilen, det såg så konstigt ut tyckte hon. Vi var typ 14 år då och tyckte det var pinsamt och sa att de kramades. Då undrade Marie om tjejen hade ont..)

Lotta wrote at 9:41pm
Haha, ja givet!! Och som avslutning på kvällen så kollar vi på Kjell-Åke och Söta mammans bröllop! Innan Marie går och lägger sig i trappan.
(Marie älskade att visa en hemmavideo av sina föräldrar bröllop. Och när hon blev arg så blev hon fly förbannad och skulle sova i trappen.)

Linnéa wrote at 9:42pm
Och Carinas möhippa, det är nog den film jag älskar mest. Så rolig, det gör inget att man sett den en miljon gånger! Fram med orre, chirre och lärre och spela upp den bara!
(Även sin mammas möhippa ville hon alltid visa...)

Lotta wrote at 9:45pm
Haha! Ja den är ju KANON! Man får aldrig nog!!! Hoppas Göte har tagit med kokosbollar från Johannisholm så att vi kan äta hur många som helst.
(Grannarnas morbror ägde en restaurang och en gång fick de 3 lådor med chokladbollar. Rena himmelriket tyckte vi och åt tills vi mådde illa.)

Linnéa wrote at 9:47pm
Men vi får inte glömma att hämta Emma i lekstugan där hon är och gör sugmärken på Henke Lawner för då kommer hon bli så där arg som hon blir när det inte finns någon ventilation i lekstugan...
(Haha, en av killarna i byn, Henke, var så kär i Emma och när vi var ca 15-16 var han 12-13 och en gång råkade de bli ensamma i lekstugan och då ville han kyssa henne. En annan gång när Henke och Stefan sköt med ärtrör på oss fick vi fast Henke och låste in honom med oss i lekstugan och hotade med att göra sugmärken på honom. Han var helt röd och svettig och började nästan gråta.

Lotta wrote at 9:51pm
Nä hon kan ju bli riktigt upprörd över det där. Tur att hon blir glad igen när hon får den Ponny som hon vill när vi säger "1 2 3 BE!"
(När vi var små och delade upp My Little Ponys eller Barbies hade vi ett system. Vi delade upp tre likvärdiga dockor och sen sa vi ett, två, tre, BE! Och på BE fick man peka på den man ville ha.)

Linnéa wrote at 9:53pm
Så länge ingen kammar hennes ponny med korkskruvslockar. Då blir hon så där arg igen och kutar iväg och ska hoppa över den långa stenen och bryter knäskålen.. Igen.
(När Emma var liten slog hon knät i en sten och hävdade att hon brutit knäskålen)



Och så här kan vi sitta jättelänge och konversera. För er är det säkert inte ett dugg kul medan jag håller på att dö av skratt och Kalle undrar om jag är knäpp som grinar av skratt framför datorn. Allt det vi skriver grundar sig i något vi gjort, sagt eller varit med om och mer fantasifulla och kreativa ungar än mig, Lotta och hennes syster Emma fick man leta efter. Våra föräldrar skrattar ofta när de pratar om våra upptåg och konstiga lekar vi sysslade med när vi var små.
Kanske helt meningslöst för er, men så fruktansvärt roligt för mig. Minnen för livet, några av de absolut bästa.

Inga kommentarer: