måndag, mars 31, 2008


Idag har jag jobbat på Brunslöv igen och det går bra. Ligger lite lågt, försöker ta in allt nytt och låta tjejerna komma till mig när de själva känner för det. Idag lossnade det lite när vi spelade badminton och jag har kortärmat. Jag lovar, tatueringar är den allra bästa isbrytaren! Det inbjuder tillsamtal och andra blir intresserade och vill veta en massa och berättar vad de själva tycker. Skitbra.

MEN! Både idag och i torsdags så har personalen kommit in på annat i samband med tatueringsprat eller prat om mitt smycke i pannan. Och då kommer de in på saker som tex kluvna tungor och häver ur sig saker som att det är skitäckligt osv osv. Och jag tycker det är så sjukt klantigt. De jobbar i en bransch där de träffar människor med udda livsöden, som varit med om väldigt hemska och jobbiga saker. Människor som skiljer sig från "oss vanliga" i samhället. Och visst, chansen är väl ytterst liten att den nya vikarien ska ha kluven tunga, men nu har hon ju faktiskt det och får sitta och höra hur äckligt det är.

Jag bryr mig faktiskt inte, de får tycka det är hur äckligt de vill, men om jag nu hade visat min tunga för dem hade de (förhoppningsvis) fått skämmas och det hade blivit en obekväm situation. Jag tycker folk i allmänhet borde passa sig för vad de säger när de har människor runt om sig som de inte känner. Man har ju inte en aning om vad personen har för anknytning till det man spyr galla över.

Sen så är det ju så skrattretande när medelålders människor sitter och "vet" saker och har så fel fel fel så man bara vill skratta. Men eftersom man är ny och där på prov så vill man ju inte börja käfta en massa. Jag ler lite, nickar och skrattar inombords istället. All in good time tänker jag och undrar hur lång tid det kommer ta innan någon råkar se två tungspetsar när jag slickar mig runt munnen eller nåt.

Men det är bra personal annars, iallafall de jag har träffat. Jag kommer nog trivas när jag kommer in i rutinerna och känner mig mer hemma. Jag saknar dock Z-gården, personalen och ungarna är så fina där. De var och hälsade på mig förra veckan här i huset och det var så mysigt. Längtar tills jag ska dit på praktik igen, inte lång tid kvar nu.


Men hur kan man tycka en kluven tunga är äckligt egentligen? Det är ju sjukt bra! Funkar precis som vanligt, man blir ju inte begränsad, snarare tvärtom. Man kan göra riktigt många coola trick som ingen annan kan till exempel. Om jag har bakat en kladdkaka och vill slicka smet av vispen så kan jag sätta in varje del av vispen i mitten av tungan och enkelt och smidigt smaska i mig smeten! Och sen klagar folk på att det är fult, men seriöst hur snygg är en tunga annars? Nej jag tycker folk är lite fånigt kinkiga faktiskt.

8 kommentarer:

Torbjörn sa...

Smaken är som....tungan, delad!

Sorry...men jag var bara tvungen ;-)

ruphus sa...

Jag vill se mer bilder på din tunga! (: Keep up the good work!

Anonym sa...

Visste inte att du har kluven tunga! Modigt gjort, jag skulle aldrig våga, inte vilja heller för den delen :-D

Anonym sa...

vänta nu här linnet... "udda livsöden"? har du det då? så det ÄR udda o klyva tungan kanske?! moahaha, nu har du minsann försagt dej snäckan!! (oj, rasande e du inombords på mig nu) ;-) Pössen

Anonym sa...

håller såklart med dig :P
Jag fick ofta höra "hur ska du få jobb med sådan tunga?!?!?!" och jag menar, hur många anställningsintervjuer kräver de att man ska visa tungan på? Och om jag sökt ett jobb där min tungas form spelade roll tror jag att en delad varit välkommen ändå :)

Men visst är det intressant att se att tillochmed en kroppsdel som sitter gömd inne i kroppen måste se ut på ett visst sätt för att uppfattas som ok. Skit i hur den fungerar liksom, det faktum att den är mer användbar som delad blundar många för.

Anonym sa...

jag tycker du ska "råka" visa den! då kanske de tänker efter nästa gång de säger något elakt och förhoppningsvis får de dåligt samvete!
jag har länge varit nyfiken på att kluva tungan, (bara 15 år) och i helgen var jag på tattoo expo i gbg och träffade the lizardman. då blev jag typ helt lyrisk, jag måste ha en sån tunga! tänk att kunna använda tungan på ett helt nytt sätt :D

Anonym sa...

meh! vad jag har förstått så har Raurs läspning(?) blivit bättre efter hon klöv sin tunga, har för mig att hon nämnt det i något blogg-inlägg :)

Anonym sa...

Det är ju olikheter som berikar tillvaron :). Det är bara att skita i folk som häver ur sig dumheter. Du är jättefin som du är.