fredag, april 17, 2015

Skolstart

I augusti ska Nemo börja skolan. Eller ja, förskoleklass är det ju men han kommer ju vara på skolan, få en ny fröken och nya klasskompisar. Han ser jättemycket fram emot att få börja medan jag mest tycker det är hemskt. Skolan liksom, det är ju där alla hemskheter börjar! Mobbing, utanförskap, känslan av att inte duga, grupperingar, att behöva ha vissa kläder och så vidare för att passa in.. Ja ni hör ju så positiv jag är. Jag var inte mobbad i skolan men var väldigt blyg som liten och hade väl svårt att passa in emellanåt. Jag var aldrig direkt utanför men kände ofta att det var svårt och de är väl de känslorna jag för över på Nemo. Nu säger jag ju såklart inte de här sakerna till honom, jag pratar bara positivt om att han ska börja skolan och om hur spännande det kommer bli.

Idag skulle barnens nya fröken komma och hälsa på dem och hon kom precis när jag lämnade och det var så kul att se Nemo när han träffade henne. Han var så gullig, log sitt speciella leende och lyste av förväntan och spänning. Det kommer säkert bli bra. De barn Nemo leker mest med kommer gå i hans klass och de har hängt ihop sen de var bebisar på föräldragrupper och jag känner till de flesta föräldrarna. Känns helt galet att de är så stora nu! När Nemo började förskolan kändes det som att han skulle gå där i en evighet och nu är det snart slut. Lite panik får jag, det är skönt när barnen blir större och mer självständiga men ibland känner jag att jag kanske behöver en bebis igen. Men det är väldigt ibland och går snabbt över..


1 kommentar:

Jenny Shima sa...

Du, jag känner precis likadant inför skolstarten. Jag försöker att vara positivt och berätta om allt roligt de kommer att få göra och att det blir en massa nya kompisar samtidigt som det blir en del gamla också. Jag var inte speciellt blyg som barn och det är inte sonen heller så det ska nog gå bra.
När det gäller bebisar får du gosa med de som finns i närheten :)