söndag, april 26, 2015

Att prova brudklänningar...

Alltså, det är fan hemskt. Eller så var det jag som hade en dålig upplevelse och nu är jag emot brudklänningar. Vi hade ju en tid bokad på Skräddarhuset och personalen som skulle hjälpa mig var.. inte riktigt vad jag tänkt mig. Hon var lite menlös liksom, inget go i henne, sa varken bu eller bä om vad jag hade på mig och förstod inte alls vad jag ville ha. Och klänningarna.. Jag tycker inte att jag är speciellt stor längre men det fanns inte en klänning som passade. Den enda klänning som jag faktiskt tyckte om var det typ en decimeter kvar innan den gick att knäppa i ryggen och då var den ändå för stor vid brösten, och jag har ju inga mini-tuttar direkt. Hur tror de en kvinnokropp ser ut egentligen?? Och 11000 skulle de har för den, I don't think so.. Jag kom fram till att jag inte vill ha en brudklänning utan provade tyllkjolar istället. Finare men alla överdelar som kunde erbjudas (trots att jag flera gånger påpekade att jag ville ha något väldigt enkelt) var helt genomskinliga med lite broderier för en sådär 1500 kronor. Men vem vill gå runt med en genomskinlig överdel och visa hela bh'n? Jag fattar ingenting.. Tillslut provade jag tyllkjolen tillsammans med klänningen jag har och som jag hade med mig och det blev fint men kjolen var ju helt fel färg för att passa ihop och de visste inte om den gick att få i annan färg. Och sen känner jag att jag inte vill betala 4000 kronor för en kjol som inte känns helt hundra. Hur svårt kan det vara att göra en tyllkjol egentligen? Så nu är tanken att jag ska göra ett sista försök och beställa en brudklänning som jag hittat på nätet och tycker är jättefin och funkar inte det ska jag fixa till klänningen jag har. Lite tyll eller ett till lager spets och ett band i midjan med en blomma. 


Jag kände mig inte alls fin när jag provade klänningarna. Jag kände mig tjock, fel och ful och en "riktig" brudklänning känns inte alls som jag. Tyllkjolen till vänster ser fin ut på bilden men den var gigantisk och jag kunde knappt röra mig. Klänningen i mitten var fin när den var lite kortare fram men den hade konstig passform och gick ju på nätta 11000.. Visst, de syr ju om klänningen så den passar men ändå.. Klänningen till vänster var fin bakifrån men jätteurringning fram och brösten såg skitstora ut. Jag provade en annan klänning med lång spetsärm och i den såg jag helt störd ut! Brösten såg ut att gå ner till magen och ja, jag dör när jag tittar på bilden för jag är så jävla ful i den. Kan inte ens förmå mig att lägga ut en bild. Kalle tyckte den var fin på och därför har han ingenting att säga till om när det kommer till klänningar eftersom jag inte litar en sekund på hans smak.

Men vi hade en riktigt härlig dag på stan. Mycket skratt, god lunch och smarrig fika och så hittade vi och köpte tärnklänningar! Jättefina i en härlig färg som föll att tre tärnorna i smaken. Tyvärr var ju Maggi inte med men hon var med via telefon och fick tycka till och sen lämnade Ninni av klänningen hemma hos henne och hon godkände den.


5 kommentarer:

Charlotta Sofia springer o trimmar sa...

Men fy vad tråkigt att det blev så :( Tänker att personalen betyder ganska mycket vid ett sånt tillfälle, att de liksom är med i matchen. Och gud var dåligt att klänningarna var så små. Du är ju verkligen INTE stor så en tycker att det borde finnas passande storlek?

Men du kommer hitta något du känner dej fin i, det är jag säker på:)
En av de finaste brudklänningarna jag sett var faktiskt beställd på ebay för 500 spänn.:D

Träningsblogga - Ida sa...

Usch vad trist... Och nej, man vill ju inte köpa något som inte känns hundra, särskilt inte när man ska betala så mkt för det.
Hoppas och tror att du hittar din perfekta klänning ändå! :)

Karolin sa...

För 10 år sedan hade jag samma känslor efter att provat brudklänning. Jag hittade till sist fina, enkla klänningar här www.kikstockholm.com

Linnéa sa...

CharlottaSofia: eller hur! Skittråkigt! Den klänning jag har kostade 200 kr inklusive frakt, billigaste brudklänningsbutik Ever om det blir den. :)

Ida: nej ska man betala tusenlappar ska det vara perfekt!

Karolin: tittade in dör, de hade mycket fint!

Jöns Marie sa...

Det är svårt med brudklänning. jade turen att jag tyckte om den brudklänningen mamma hade när hon gifte sig och att mamma kunde sy om den efter mina önskemål så det blev en av de enklaste sakerna.
Jobbigt när det känns som ingenting passar, hoppas du hittar något du känner dig superfin i!