tisdag, november 18, 2014

Loppsäsongen 2014

När jag var ute och sprang idag så tänkte jag lite på loppsäsongen som nu är över. Den började i april, slutade nu i november och har varit GRYM måste jag säga. Tre pers på milen, två drömtider, en drömdistans och så nya utmaningar i form av Toughest, Immeln Trailrun och Österlen Lyser.Jag har utmanat mig, tränat hårt och målmedvetet och kommit längre än jag trodde var möjligt. Jag tänkte vi skulle titta tillbaka lite på säsongen som varit.


AIDSLOPPET

Första loppet var Aidsloppet som gick av stapeln i april och ett helt nytt lopp för mig. Distansen var 10 kilometer och alla intäkter gick till aidsdrabbade barn. Det blev ett riktigt mardrömslopp då jag var lite bakis, det var varmt och jag fick slita som ett djur. Ändå kom jag i mål på en mycket bättre tid än väntat, 53.28, 30 sekunder från personbästa. Läs lopprapporten HÄR.
TOUGHEST

Och så var det dags för Toughest i maj, årets första stora utmaning. 8 kilometer hinderbana med 50 hinder. Jag var livrädd innan och trodde aldrig jag skulle klara det. Det visade sig att Toughest var något av det roligaste jag gjort och jag kom i mål på 1 timme och 12 minuter. Läs lopprapporten HÄR.MALMÖMILEN

Hederliga Malmömilen i juni sprang jag i år igen. Jag sprang även 2012 och 2013 och då blev det riktiga pisslopp som var sjukt jobbiga men i år gick det mycket bättre och jag satte personbästa på 10 kilometer, 51.18. Läs lopprapporten HÄR.
SM-MILEN

Ännu ett nytt lopp blev det när jag sprang SM-milen i juni. Ett snabbt och roligt lopp och även om jag trodde jag skulle kräkas på slutet så lyckades jag sätta mitt andra personbästa för i år, 50.58. Läs hela lopprapporten HÄR.
IMMELN TRAILRUN

I juli ställde jag även upp i Immeln Trailrun, och ja.. Det gick ju som det gick. Jag kan fortfarande gräma mig över att jag tabbade mig men det var ett roligt lopp och jag vill jättegärna testa att springa det nästa år igen. Dock inte ensam så jag hoppas att någon kan tänka sig att springa tillsammans med mig, någon som är lite mer uppmärksam... Läs hela lopprapporten HÄR.
MIDNATTSLOPPET MALMÖ

I september var det dags för nästa lopp, Midnattsloppet. Jag hade jobbat nästan 12 timmar och bara ätit pizza och godis hela dagen och med den uppladdningen satte jag ett tredje personbästa för säsongen med tiden 49.48, en riktig dröm att springa SUB 50. Läs lopprapporten HÄR.
VEBERÖDSRUNDAN

Kortaste loppet i år blev Veberödsrundan på 7 kilometer. Mitt mål var att springa på 35 minuter men jag kutade på som fan och kom i mål på 32.25, helt galet, det trodde jag aldrig! Läs hela lopprapporten HÄR.
ÖSTERLEN LYSER MARATHON

Och sist men definitivt inte minst, mitt första Marathon som fick avsluta säsongen. Helt fantastiskt att ha genomfört ett sånt lopp och klarat distansen på 42 kilometer, att vara en finisher. Tiden blev 4.46.48 och det är jag väldigt nöjd med. Läs hela lopprapporten HÄR.

4 kommentarer:

Ninni sa...

Hur ser planerna ut för 2015?

Helena Nimbratt sa...

Amen superhärligt! Vilket år du har haft!!! Grattis till grymma prestationer.

Ida sa...

Härlig läsning, du är så duktig!

Lina sa...

Du är verkligen AMAZING!!! <3 Immeln hoppas jag på nästa år!!!!!!!