söndag, november 16, 2014

Julmarknad & Slö söndag

Igår åkte jag, Kalle och barnen till Svaneholms Slott för att gå på julmarknad. Nio grader och snålblåst är ju riktigt julväder när man bor i Skåne så det gjorde ju ingenting. Jättemysig marknad med mycket fint att titta på. Vi köpte te, renkorv, julpynt, chokladbollar och godis och barnen fiskade fiskedamm. Vi var lite småstressade då jag skulle jobba på eftermiddagen men vi hade inte kunnat vara där så väldigt mycket längre ändå då barnen blev lite frustrerade av att vilja pilla på allt men inte få.


Klockan tre började jag jobba och jag hade en extremt lugn kväll då hen jag jobbade med inte ville göra något alls, inte prata, inte gå ut, ingenting. Men då hen ändå behöver ha uppsikt nästan hela tiden för att inte hitta på hyss så satt jag i lägenheten och läste, håller på med Rövardotter av Jackie Ferm och läste nästan färdigt boken. La mig sent, hade svårt att somna och gick sen upp 5.30 imorse och jobbade till 10. 

På vägen hem storhandlade jag och då Nemo byter till glutenfritt nästa vecka köpte jag flingor, mjölmix, bröd, någon kaka och pasta till honom. Satan vad dyrt det är! Ett paket med fem baguetter som man värmer i ugnen kostade 40 spänn, helt sjukt. Jag fattar ju att det är billigast att baka själv men det är ju inte alltid man har tid med det så då är det bra att ha hemma. Men vi har beställt en frysbox som kommer på onsdag och då kan vi baka mycket åt gången och frysa in.

När jag kom hem hade Kalle varit ute och rastat barnen och det var skönt eftersom han skulle iväg till sin pappa och jag själv inte orkar aktivera dem så väldigt mycket idag. Det blåser ordentligt, är grått och trist ute så jag har vilat i soffan under en filt och barnen har sett på tv/lekt/spelat iPad och varit lugna. 

Skönt att jobbhelgen är över och nu är jag ledig tills på onsdag eftermiddag. Imorgon ska vi till dietisten och efter det ska vi överraska barnen med en kul grej!


3 kommentarer:

Anonym sa...

Mysigt med lite marknad. :-)
Men ja jäklar, vad det har blåst ute idag...! :-o

Kram M

Charlotta Sofia springer och trimmar sa...

Åh, vill också gå på julmarknad!

Kan tipsa om pofiber som är billigt glutenfritt mjöl. Det är bra att ha och blanda med dyrare mjöler om en ska baka. Förpackningen ser inte så mycket ut för världen med det sväller väldigt mycket i vätska och ger inte någon konstig bismak.

Linnéa sa...

Charlotta: jag har faktiskt pofiber hemma som jag köpt till... Nånting nångång. :) får testa mig fram, tack för tipset!