torsdag, november 13, 2014

Jag klarar det inte

Jag ser en artikel på Aftonbladet om en pojke som tagit sitt liv för att han blev mobbad. Fastän jag inte vill läsa så gör jag det och fy fan vad ledsen jag blir. En pojke på 13 år blir hånad, slagen och utfryst. Familjen flyttar. Ny skola. Efter ett tag framkommer det att pojken blir mobbad även på den nya skolan. En kväll går pojken in i familjens badrum och kommer inte ut igen, mamman hittar honom död. 13 ÅR!! Vad är det med barn som systematiskt är så jävla taskiga mot ett annat barn så de tillslut vill dö?? Hur kommer det sig? Varför gör ingen något?? Mamman tog kontakt med skolan flera gånger men inget hände. Lärarna hade "sagt till" barnen som mobbade.. Vad är det för hån?? 

Jag sätter mig direkt in i känslan och tanken att det skulle gälla mina barn. Den maktlösheten, att inte kunna göra något, att inte få stopp på det. Alltså jag vet inte vad jag skulle ta mig till men jag känner inom mig att det nog skulle kunna vara våldsamt. Sånt här måste få ett slut. Barn ska inte behöva ha det så, det är så jävla hemskt.

En gammal kompis till mig från Malung ställde upp i en tävling där man kunde vinna en signerad Motörheadgitarr. Men istället för att behålla den själv sa han att om han skulle vinna den så auktionerar han ut den och skänker pengarna till Friends - Mot mobbing. Så jävla fint. Han vann tävlingen stort och väntar nu på gitarren och jag hoppas att den drar in riktigt mycket pengar.


Nästa år så börjar Nemo skolan. Jättespännande för honom men ont i magen för mig. Det känns som att det är då all skit börjar. Jag kanske låter pessimistisk nu men det känns faktiskt så. Allvaret liksom. Usch nej jag kan inte läsa sånna artiklar, det är alldeles för ångestframkallande. Jag hoppas hoppas hoppas att en sån artikel aldrig mer ska behöva skrivas.

1 kommentar:

äppelblomman sa...

Nä fy fan, en förälders och barns mardröm... Fruktansvärt:-(
Hejja Henke! Nu håller vi både tummar och tår att insamlingen blir HÖG!

Kram K