onsdag, november 19, 2014

KBT

Idag håller jag på med KBT här hemma och jobbar bort min hundrädsla. Nej inte riktigt så men imorse när vi skulle åka till förskolan stod det en hund utanför dörren. Jag vet vem hunden är eftersom den bor i en by någon mil härifrån och har rymt hit flera gånger. En kompis har plockat upp den i sin bil och i somras kom den till oss och våra grannar. Via Facebook fick vi tag på några som kände ägaren och berättade att hon har noll koll och att hunden rymmer titt som tätt. Våra grannar tog hand om hunden tidigare i höst i en månad då ägaren reste bort och häromdagen hade hon rymt hem till dem och idag till oss. Att hunden inte blivit påkörd är ett under och jag fattar inte att ägaren inte bryr sig!! 


Trots att jag är hundrädd så tog jag in hunden eftersom jag inte ville att hon skulle springa vidare. Jag har ju träffat henne förut och vet att hon är väldigt snäll, en okänd hund hade jag aldrig tagit in. Jag har ringt polisen och blivit kontaktad av djurambulansen som tyvärr inte hinner hit innan jag ska iväg och jobba så jag ska ta med henne till Lund och lämna henne på polisstationen där.

Egentligen så hämtar de ju inte djur om man vet vem ägaren är men jag har ringt ägaren som varken svarat ringt upp. Så jag sa att jag inte visste vem ägaren var eftersom jag tycker att ägaren behöver en tankeställare och kanske får det om hon måste hämta hunden hos polisen. Så jävla oansvarigt, det är jättemycket trafik på 102:an som hunden springer hit på men ändå låter ägaren henne vara lös.

Otroligt go och snäll, hon har tagit för sig av soffan och har det gött här.

6 kommentarer:

äppelblomman sa...

Nä fy fasen vilka jäkla ägare... Såna människor ska inte ha djur! Tur ditt hjärta är stort och att du var så snäll och tog hand om hunden!
Kram K

Anonym sa...

Så gulligt gjort av dig och vilken söt hund. Kram/Lena

Anonym sa...

Att djur rymmer händer, (been there). Det kan vara jäkligt snabba att smita förbi i dörren... :-P

Men förstår vad du menar! Klart att man behöver ha koll på hunden och bry sig när den väl rymmer!!

Linnéa sa...

Rund: jo absolut men när hunden hela tiden rymmer och ägaren säger att den är en gårdshund och därför måste vara på gården tycker man att det är lite konstigt. Den rymmer liiiite för ofta.

Emma sa...

Ville dom ha en gårdshund köpte dom fel ras! Hon vill tydligen bo i idala, ta det som ett tecken ;)

Jenny Shima sa...

Är man så oansvarig som den hundägaren ska man inte ha några djur.
Kram