måndag, november 17, 2014

Irriterande

Jag har ju berättat om en grupp på Facebook som jag är med i som ofta är sjukt störig. Bra många gånger men mycket att irritera sig på. Förra veckan var det en kvinna som skrev om en annan kvinna i Malmö med en son på fem månader och som inte hade råd att köpa overall och åkpåse nu när det börjar bli kallt. Flera personer skriver och vill skänka saker och det är ju jättefint men en sak stör jag mig mycket på. 

- Jag har en overall men den har lite rosa detaljer, tror du det skulle funka ändå?
- Jag plockar ihop en påse med pojksaker.
- Åh vad synd, jag har massor med grejer men bara till flicka.

Hallå!?! Alltså, om man nu inte har råd att köpa kläder så ens bebis slipper frysa, är då färgen på grejerna relevant?? En pojke på FEM MÅNADER, vore det så hemskt med lite rosa detaljer på hans overall? Hade det varit jag hade jag verkligen inte brytt mig ett skit, bara varit tacksam för att min bebis slapp frysa. Och en påse med pojksaker?? Tänk om mamman verkligen behövde något som råkade vara flickigt? Jag fattar ju att de här personerna vill väl men är just färgen på kläderna det man fokuserar på när en kvinna sitter i den situationen? Jag är så trött på folk måste lägga sånt stort värde i könet att det är det viktigaste, inte vad som verkligen behövs eller vad ett barn tycker är roligt.

När Nemo var bebis så var det många som antog att han var en hon och när jag sa att det var en pojke ursäktade de sig med: Jahaaa, ja jag tänkte det var en flicka för han har så fina ögon. Eller: Oj jag trodde det var en tjej för han är så söt. 

Say what?!? Så det är könet som avgör hur pass söt en bebis är?? Och ögonen? En pojkbebis kan alltså inte ha vackra ögon med långa ögonfransar. Helt sjukt. När Nemo kom så köpte vi en lila vagn, för det var den jag tyckte var finast. Det var många som tog för givet att jag hade döttrar bara för det.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Man blir ju alldeles matt... Som du säger, tanken är väl god, men man önskar att de tänkte efter liiite.... :-(

Kram M

Anonym sa...

I-lands problem säger jag bara. Jag trodde att Sverige var liiiiiite mer modern än så.... skit tråkigt.
Mercedes.

Anonym sa...

Det va jag som skrev en av dem kommentarerarna!! Sorgligt att du hänger upp dig på det! Det finns se som inte tycker det passar, och om så är fallet ger jag hellre sakerna till de som vill ha dem! Där av frågan! Mina flickor har bilar och kläder med bilar på, men väljer att leka med dockor, är det fel??

Linnéa sa...

Anonym: sorgligare att hänga upp sig på en liten färgdetalj tycker jag? Jag förstår att allt är välmenat men så trist att det är det som spelar mest roll? Jag vet att en del inte tycker att det passar och även det är sorgligt. På en femmånaders borde det inte spela roll? Det är ju sånt som får barn att reta varandra, för att de i tidig ålder lär sig vad som är "rätt" och "fel". Vart har jag sagt att det är fel att flickor leker med dockor? Mina söner leker med Spiderman och det har de valt. Jag tycker bara det är trist att det är så fokuserat på pojk och flick redan när en bebis är fem månader.