onsdag, juli 23, 2014

RunJogSprint

I förmiddags gav jag mig ut på en springtur och intervaller stod på schemat. Brorsans sambo hade tipsat om en intervallapp som jag laddat hem och ville testa, JogRunSprint heter den och går ut på att man kör intervaller där man joggar 30 sekunder, springer 20 sekunder och sprintar 10 sekunder. Man ställer in allt i appen så inga tider behöver man själv hålla koll på och man bestämmer själv hur många intervaller man vill göra, hur många intervaller ett "block" består av, hur lång uppvärming och nerjogg man vill ha och hur lång vila man vill ha mellan intervallerna. 

Eftersom det var första gången jag testade så visste jag inte hur jobbigt det skulle vara och då är det svårt att välja hur långt passet ska vara men så här la jag upp det iallafall:

Uppvärming 10 minuter
4 block med intervaller
Varje block innehöll 3 intervaller 
2 minuter vila mellan varje block
10 minuters nerjogg
Totalt 38 minuter

Så jag körde igång och värmde upp. Efter nästan 10 minuter sa en röst: Prepare to jog. Strax efter pep det till och jag joggade, efter nästan 30 sekunder sa rösten: Prepare to run, det pep till och jag ökade. Sprang i 20 sekunder, Prepare to sprint och sen pep det och jag kutade allt jag kunde. Så gjorde jag tre gånger om och sen blev det Prepare to pause och jag fick två minuters gåvila. Sen upprepades det tre gånger till innan det blev nerjogg.

Jag tyckte appen var jättebra! Tydlig och enkel och många valmöjligheter för att snickra ihop ett pass som passar var och en. Nästa gång kommer jag ta bara en minuts vila mellan intervallerna då två kändes lite väl långt, men så är det ju och det är bara att prova sig fram. Appen är gratis men vill man att tiderna ska registreras kostar det 7 kronor. Ett plus är att man kan lyssna på Spotify samtidigt men ändå höra rösten från appen tydligt.

Sjuuuukt svettig efter JogRunSprint i stekande sol.

1 kommentar:

Rund är också en form! sa...

Det lät intressant. :-)

Undra om man kan köra t.ex. runkeeper eller runtastic samtidigt för att mäta tempot?