torsdag, juli 17, 2014

B

Nu äntligen kan jag berätta för er vad jag pysslat med i veckan! Fast nu känns det som att jag hypat det så ni kommer bli besvikna.

Iallafall. I onsdags kväll förra veckan satte jag mig och sökte några jobb som verkade intressanta och som passade mig. I torsdags när vi var i Simrishamn så ringde det från ett av jobben och jag blev kallad på intervju. I måndags var jag på intervjun som började med två tester, ett personlighetstest och ett som visade ens logiska tänkande i pressade situationer. Testen gick på tid och jag hade blivit förvarnad om att det andra testet var svårt och att jag inte skulle bli orolig om jag inte kunde alla svar eller hann klart för det var det inte så många som gjorde. Jag blev helt nervös för sånna tester är verkligen inte min grej.

Test nummer ett gick snabbt och enkelt och när jag kom till test två blev jag helt ställd. Det var sånna där frågor då man ska räkna ut vad kommer härnäst i olika sifferkombinationer och ordföljder. Min hjärna kollapsar när jag tänker på sånt men jag gjorde mitt bästa och tänkte på att chefen sagt att han var mest intresserad av personlighetstestet.

Efter testerna var det dags för intervju och vi skulle gå igenom mina resultat. På personlighetstestet fick jag medel i alla kategorier vilket var bra eftersom det kan bli problem om man är "för mycket" åt det ena eller andra hållet. Bra så långt. Sen gick vi igenom det andra testet som jag visade mig fått väldigt högt på och det var tydligen ovanligt vilket gjorde mig både förvånad och glad.

Nu snöar jag in mig på testerna men det är bara för att jag vill skryta om mitt braiga resultat. Resten av intervjun gick bra och när vi kom till fritidsintressen och jag berättade att jag springer så hajade chefen genast till. Jag sa att jag sprungit SM helgen innan och det hade han med och kommit trea i herrklassen! Jag sitter alltså och blir intervjuad av en löparstjärna som tävlar på elitnivå och som är i klass med Mustafa Mohamed! Helt galet. Samtalet gled ju såklart in på löpning och nördiga prylar och ja, det kändes väldigt bra och jag tror jag vann mycket där.

Chefen, Johan, sa att han fått mycket bra intryck av mig och att han ville ringa mina referenser och sen ses dagen efter igen på själva arbetsplatsen för jobbet jag sökt så att jag även fick träffa en som jobbade där. Han ringde mig på eftermiddagen och referenserna hade bara sagt gott om mig och vi bestämde tid till dagen efter.

På tisdagen fick jag komma till arbetsplatsen och jag blev väldigt lättad när killen jag fick träffa var väldigt tatuerad, det är lite svårt att veta hur olika människor ska ta det men det verkar ju lugnt där. Vi snackade lite, gick en rundvandring och efteråt skulle Johan prata med killen vi träffat om vad han tyckte och sen höra av sig. Han ringde senare samma dag och ville att jag skulle gå med några timmar för att känna efter hur det var där. Två personer var tydligen väldigt svåra med aggressivt och självdestruktivt beteende och många har haft svårt att hantera det.

Så igår kväll var jag där och gick med killen jag träffade i tisdags och fick träffa de "svåra" personerna. Efteråt fick jag veta att han jag gick med blivit väldigt imponerad för det hade gått över förväntan och inte alls som de trott utan mycket bättre.

Och så idag blev det äntligen klart, jag har fått ett nytt jobb! Eller 100% klart är det ju inte då jag inte skrivit på papperen vilket jag inte kan göra förrän de har fått ett utdrag ur belastningsregistret men jag vet ju att jag inte har något där så det finns inget som hindrar anställningen. Jobbet är som handledare på ett ungdomsboende i Lund och det känns som det kommer bli jättebra! Mycket att lära och många utmaningar men det är precis vad jag behöver. Det var två tjänster som skulle tillsättas så jag har till och med fått välja det schema som passar oss bäst och jag börjar den första september.

Så, nu när det här var klart så ringde jag till mitt jobb och sa upp mig. Nu behöver jag inte gå tillbaka en månad efter semestern och på papperet står det att jag sagt upp mig och det är ju mycket bättre än att jag blivit uppsagd. Så jävla gött!! Jag fattar inte att det har löst sig så här bra och att jag kan fortsätta min semester lugnt och skönt. Jag är väldigt tacksam för att min chef ringde mig fast jag hade semester för det gav mig tid att smälta allt sant hitta ett nytt jobb. Hade jag kommit tillbaka, fått sparken och sen direkt varit tvungen att fortsätta att jobba en månad hade jag nog mått jättedåligt.

Så, ikväll har vi firat mitt nya jobb med räkor och rosé och skålat för att jag är befriad från mitt gamla jobb.


8 kommentarer:

Charlotta Sofia springer o trimmar sa...

Åh vad härligt:) JÄTTEGRATTIS fina du!!

Lelle sa...

Underbart att läsa! Grattis till dig!

Jenny Shima sa...

Vad roligt, stort grattis!
Kram

Emma sa...

Stort, stort grattis! Du kommer trivas där! Kram

äppelblomman sa...

Faaaan va gött! Åh va glad jag är för din skull, GRATTIS!! Du är grym!
Kram K

Anonym sa...

Graaaaaaaaaattis !!!! så himla bra!!! du är grym Linnea. Är det på Råby? Tänkt att vi jobba med samma grupp! Jag är på ungdomsavdelningen på Häktet och DÄR vill jag vara. Unga är helt underbara och ibland jobbiga... men det gör ingenting för att dem kan också be om en ursäkt och är inte så stolta som vuxna människor kan vara, utan de kan ha en ödmjukhet som är helt fantastisk. Och de behöver gränser med också kärlek, det kommer att gå hur bra som helst! Heja Linnea! kram.
Mercedes.

Evelina sa...

Wow vad härligt att det har löst sig. fan vad bra du är <3 Stoooort grattis!

Anna (Peace, Love, and Running) sa...

Grattis!!! Vad kul! :-) Låter verkligen som ett spännande och givande jobb!