tisdag, augusti 20, 2013

TjejLego & CT

Fullt upp idag! Vi hade tid till Teddystudien idag och det gick bra. Blod lämnades, våg och måttstock visade att Nemo växer så det knakar, 2,5 centimeter och ett kilo upp sen i maj! Efteråt körde vi till Mobilia och Nemo fick köpa Lego för pengar han fick i födelsedagspresent. Han vill ju ha ALLT Lego så jag gjorde så att jag visade alla paket som han hade pengar till och det här valde han:


Super Heroes och Lego Friends. "KillLego" och "TjejLego". Det är så fint med Nemo, han tycker om allt och är en en så mjuk och fin pojke. Inte så stökig och bufflig som många pojkar i samma ålder. Och han har blandat och lekt med allt Lego, Olivia från Lego Friends har lånat ut sin strandjeep till Iron Man och Wolverine har handlat glass i strandkiosken. Olivia fick även byta sitt långa hår mot Iron Mans hjälm ett tag, och Iron Man fick Turtles skal. Barn alltså, underbara!


Framåt kvällen ville Nemo ta av stödhjulen på sin cykel. Hans kompis Oliver gjorde det häromdagen och Nemo blev visst inspirerad för efter 10 minuters träning såg det ut så här:


Så jäkla duktig! Jag blev så stolt men det bästa var ändå hur otroligt glad Nemo själv blev när han märkte att han faktiskt kunde. Hela han strålade av lycka och glädje och han ville kramas och pussas och göra high five. Jag rekommenderar att börja med en springcykel/balanscykel för då hittar barnen balansen och sen är det mycket lättare att lära sig cykla på riktigt. Stödhjul kan ju vara bra att ha lite i början så barnet får rätt på motoriken när det ska trampa.

Och på tal om att trampa, vet ni vad jag har lånat? En crosstrainer! Så nu kan jag få in träningspass även de dagar jag jobbar eftersom jag kan köra tidigt på morgonen här hemma och så får jag lite variation i träningen. Imorgon bitti kör jag första passet.


Champinjonsoppa och tomatsoppa till middag idag och båda barnen slevade i sig. When pigs fly.........

Förresten, jag och barnen åt på McDonalds idag och jag tog en kyckling- och pestosallad, heja mig!

3 kommentarer:

Jenny Shima sa...

Heja Nemo både för cyklandet och valet av Lego:)

Rille sa...

Vill också ha lego. Men bara superhero legot... vem vill inte leka m batman, wolverine och ironman?!

Jöns Marie sa...

Underbara Nemo! Låter helt fantastiskt <3