måndag, augusti 25, 2008

Vad gör man när man kommer på saker med sig själv som man inte vet hur man ska lösa? Ett problem med sig själv som gör att man blir distraherad? Något som är jobbigt att prata om för vem tar en på allvar? Vem orkar lyssna, och verkligen lyssna utan att bara säga saker för att vara snäll, be en tänka om och sen är det bra med det?

Jag har upptäckt en sak med mig själv som jag iofs vetat länge men som jag inte sett som ett problem förrän nu. Den här "grejen" har ökat och blivit ett större problem för mig den sista tiden. Allt sitter i mitt eget huvud och jag vet vad folk skulle säga till mig om jag berättar men det är inte det jag behöver. Jag behöver någon som lyssnar och ger mig råd och inte tycker att allt alltid ordnar sig för mig och att det finns de med "riktiga" problem.

Åh jag vet inte hur jag ska beskriva det utan att skriva vad det är, för det vill jag inte. Men det har gått upp för mig nyligen hur illa det egentligen är. Jag har berättat för Kalle som vill hjälpa och han försöker men varken jag eller han vet hur.

Fan vad komplicerat. Vad ska jag göra? Vad gör ni när ni inser ert problem men inte kan göra något åt det? Och när ni inser att det ni håller på med bara är idioti men att ni inte kan sluta?

3 kommentarer:

MiaMaria sa...

Jag ringer Evelina, min mamma och pratar med Mikael. När jag fått deras syn på saken så funderar jag lite på hur jag vill ställa mig i frågan.. e det ett karaktärsdrag så försöker jag tänka igenom hur jag vill vara som person och sedan hur jag kan bli som den person jag vill vara. Det e aldrig lätt att förändra sig själv men det går. men jag skulle väl rekommendera dig att prata med dina närmsta vänner, de som alltid lyssnar hur fåniga saker man än vill prata om.

Anonym sa...

Oh min vän!!! jag vet inte... ibland kan det hjälpa att prata med nån annan än med kompisarna eller maken/frun sådär... nån som kan lyssna utan att blanda i känslor eller bagataliserar det som du upplever som problematisk.
Jag har lyckat när jag var yngre att ändra på några beteende mönster eller komplex som jag hade genom att gå på terapi... det var ibland små saker som gjorde att jag inte kunde må bra. Så har jag lärt mig att leva med vissa saker och andra har jag inte lyckat ändra... men men.
Stor kram.
JAg är här om du vill ha en "gamal" öra...
Mercan.

Anonym sa...

Hallå!?!??!?! Vad e det för fel på en jurist... Jag trodde vi fick nån slags kontakt under skoltiden men ack så fel jag hade. Jag berättade iaf för dig om mina problem och kräkte av mig när jag hade det jobbigt. Tack för att jag får finnas där för dig =) Pusselipuss