måndag, augusti 11, 2008

Då var det måndag igen och jag är ledig efter att ha jobbat sen i fredags. Det har varit en lugn helg med mycket Skip-bo och Yatzy, Sex and the city, Höörs marknad och bio i Lund. Men man blir ändå trött. Man måste vara alert, lyssna, fixa och dona hela tiden.

Det har även uppstått saker som gjort mig arg och ledsen ang. katten på gården. Det är en katt som kommit till Brunslöv när de öppnade för 3 år sen och som klienterna började mata och sen har det liksom blivit hennes hem. Men nu, helt plötsligt, så vill inte cheferna ha henne där och har tagit beslutet att vi inte får mata henne längre. Jag tycker det är helt sinnessjukt och hade aldrig gått med på det om jag varit på mötet där det beslutades. Det är djurplågeri helt enkelt.

Så jag bestämde mig, som aldrig egentligen velat ha katt, att ta hem henne. Jag visste att Kalle inte vill ha katt heller men jag tänkte att han kanske var lite medgörlig i det här fallet. Jag blev dock förvånad över att han tvärvägrade och inte alls gick att resonera med. Jag har smygmatat katten hela helgen och imorgon har vi personalmöte igen och då ska jag säga att jag inte ställer upp på detta och vad jag tycker om människor som gör så mot djur. Jag och Kalle pratade igår igen och då sa han att om de absolut inte vill ha henne kvar kan vi kanske göra ett försök att ha henne. Men det är ju inte säkert det går. Här finns fem andra katter som bor runt om oss, vi har kaninerna och hon kanske inte alls trivs. Men jag tycker det är värt ett försök. Det kommer också kosta pengar för hon måste steriliseras och så skulle jag vilja kolla henne hos veterinären för att se om det är något annat som behövs göras.

Så vi får se hur det går, jag vill verkligen ta hand om henne för hon är världens goaste katt. Jättefin färg, ljust grå och vit och har ljust blå ögon. Liten och smärt och kommer och kurrar och gnider sig mot en hela tiden. Riktigt sällskapssjuk. Tyvärr kan jag inget om katter så om någon vill får ni gärna skicka info om hur jag ska gå tillväga om jag nu tar hem den här katten. Hon har alltid varit utekatt och kan ju antagligen inte gå på låda. Så ge mig lite info please!

Förresten, Rizzla heter hon. Ganska så roligt att en katt på ett behandligshem heter så. Finaste Rizzla, jag vill ta hand om henne..

8 kommentarer:

Mayumi sa...

ÅH! EN STOR ELOGE TILL DIG O KALLE!! Bra att ni beslutat att ge katten en chans. Det finns så många idioter därute som bara tror att katt"problemet" försvinner om man igonerar och skiter i katten....men det är ett liv vi pratar om. Ja, att ta med katten till en veterinär en bra början. Kolla hälsotillstånd mm, en avmaskning kan va bra också, kolla på apoteket, där finns tabletter. Jag använder Axilur. En sterilicering på honkatt kostar ca 600-800:- men ska ni satsa på henne så är det värt det. Eftersom hon är en utekatt så bör hon få vara ute o jag tror inte att katterna i ert område blir nåt problem. Dom skaffar sig snabbt egna revir, så även denna. Öronmärk henne om ni vill vara säkra på att hon inte försvinner om hon springer bort. En kattförsäkring är en bra investering. Jag betalar ca 350:-/halvår för Tiger. Kolla med Agria. Skaffa en kattlåda inomhus utifall att hon vill sova inne på nätterna men jag misstänker att hon kommer göra det mesta av sina behov utomhus. Det är nog en bra början skulle jag tro. Fråga om du undrar över nåt mer :)

Anonym sa...

Helt galet, de kan ju inte bara sluta ge katten mat nu när hon har bott in sig och litar på att folk ska ge henne mat där! Vilka puckon! :( Varför vill de inte längre mata henne?

Är hon van att vara inne något? Hur har hon bott under vintern? Det underlättar ju väldigt om hon är van att vara inne och ev. tom. gå på låda. För när man flyttar en utekatt är det bra (ett MÅSTE, enligt mig) om man kan hålla dem inne i huset ca. 2 veckor först så de inte får för sig att försöka gå "hem" till gamla stället igen, många katter som gör det, och försvinner, då de inte förstår att de ska bo på ett nytt ställe helt plötsligt. Bra om de får bo in sig i nya huset först så de förstår att det är där de ska bo och dit de ska återvända när de har varit ute. Löser man det först och det funkar så kan man ju börja tänka på avmaskning, vaccineringar, vet.besök och försäkringar sedan, när man ser att allt går bra och katten har bott in sig och trivs. Lycka till om ni beslutar er för att ta hem henne, hoppas att det går att lösa på något sätt annars iaf. :)

Anonym sa...

Vad skönt att Kalle gav med sig :)

Anonym sa...

Fy fan vad ledsen och arg man blir när man läser om det du berättar. Jag blir så arg på människor som inte verkar ha en uns av medkänsla för djur. Man kan inte bara sluta mata katten efter att den fått i flera flera år! Jävla puckon!

Bra att såna människor som du finns i närheten!! Jag hade gjort precis samma sak.
Jag har ett mindre zoo här hemma och är en enorm djurvän och har väldigt svårt att se djur lida!

LolitaRegina sa...

STÖRSTA ELOGEN TILL DIG!! :)
jag är ganska säker på att hon kan gå på låda, även om hon varit utekatt hela tiden. ta in henne och låt henne vara inne den första tiden så hon inte rymmer. visa henne lådan, så kommer hon fatta att det är där hon ska göra sina behov, eftersom instinkten att krafsa över exkrementerna finns där hos henne, utekatt eller ej. ta henne till veterinären och gör hälsokoll.
avmaska kan nog vara en bra idé, jag har använt axilur och banminth, tyckte den senaste var lättare att använda för där fick man en doseringsspruta med. axilur är tabletter och det var svårare att få i mina bäbisar iaf ;)
om ni ska ha kvar henne så sterilisera! och FÖRSÄKRA!! jag har min viggo försäkrad hos sveland, de är suveräna, och kostar 76 kr/månad.
det var det första spontana råden jag kunde komma med :)

MiaMaria sa...

Eller så kan du se om inte dina chefer går med på att fortsätta mata katten medan ni letar efter ett nytt hem åt den. Det finns mängder av kattomplaceringsidor på nätet man kan få hjälp av. Eller varför inte blocket?

Lycka till om ni väljer att behålla Rizzla!!

Anonym sa...

Håller med samtliga om att ni är hjältar som tar had om Rizzla trots att ni inte vill. Det är väldigt bra att kastrera henne när hon är tillräckligt gammal, självklart ska hon kollas hon en veterinär innan dess och eftersom det är en utekatt som bör hon avmaskas och vaccineras. Försäkring är också viktigt.

Anonym sa...

Men åhh.. Hoppas lilla Rizzla får flytta hem till er. Det är världsgosigt med katt ju. Ang. dina chefer så är det bland det värsta jag hört. Så kan man ju bara inte göra!!