tisdag, augusti 05, 2008


Jag har slappat som fan idag, inte orkat ta mig för något med smärta i munnen, huvudet och blodsmak. Nu känns det bra och jag hoppas jag inte får ont inatt.

Jag var ute och pysslade lite med mina blommor iallafall. Tomatplantorna har klarat stormen men jag fick stötta upp dem lite, och till min glädje såg jag att det äntligen kommit gröna små tomater! Och sen när jag kollade sockerärtsplantorna så har det kommit små sockerärtor! Jag önskar jag hade ett drivhus som jag kunde odla lite mer i. Nu har jag bara en sån där liten ful plastsak att så frön i. I framtiden har vi tänkt bygga ett större växthus som man både kan inreda och vara i och plantera i.

Men det lär ju ta ett tag innan vi kan få ett så fint växthus, suck... Fram tills dess skulle jag vilja ha någonstans att odla grönsaker på. Man kanske skulle bygga själv, eller kolla Blocket..

Jag vill ha ett planteringsbord också. Det borde man ju iofs kunna göra själv med något begagnat eller billigt från Ikea som man modifierar lite.


By the way, jag fyller år 1 september.......


Annars så är det mest kaninerna hagar det byggs på. De söta små hagarna har under de senaste dagarna förvandlats till Fort Knox eftersom vissa små kaniner inte vill stanna i sina burar. Det började med att Musse rymde ut från sin hage genom att hoppa över, och sen rymde han ut från sin bur och ut i hagen för att sen hoppa över. Kul att jaga honom 7 på morgonen när man ska till jobbet. Så, Kalle satte upp ett högre stängsel och grävde ner det en bit i marken. Skitbra. Ända tills senare samma kväll då Musse på något skumt sätt lyckats ta sig ut ändå. Så det var bara att gräva ner ytterligare och sätta tak över den delen han kanske skulle kunnat hoppa över.

Men då kom den jäveln på något annat han tyckte skulle kunna vara kul, han hoppade in till Lillan och Dino. Och de blev fly förbannade. Shit så arga de var! Musse fick stryk och vi tänkte att han lärt sig en läxa och inte hoppar över igen. Och det gjorde han inte heller, förrän nästa dag och då fick han lika mycket spö igen. Så då satte vi fågelnät över gallret mellan hagarna och det har hållt honom på plats.

Och när vi äntligen fått Musse att sluta rymma så börjar Hilde. Grannarna knackade på igår och berättade om en lite vit kanin med svarta prickar som var ute och sprang. Så det var bara att ge sig ut och jaga henne. Senare såg vi att hon hoppade upp på taket till sin bur och vidare därifrån ut. Så jag satte upp fågelnät där hon hoppat upp och trodde det skulle räcka. Men icke. Hon hoppade upp från ett annat håll och sen vidare ner i Lillan och Dinos hage. Och de blev fly förbannade och nu fick Hilde spö. Hon har ett litet sår på näsan nu. Så nu har jag byggt upp med galler så hon absolut inte *peppar peppar* kan hoppa ut igen.


Hildes tillbyggnad är inte med på dessa bilderna
Nu ska jag spela lite CSI och sen försöka komma i säng. Har kreativ verkstad imorgon så jag jobbar bara mellan 13.30 och 17.30. GÖTT!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Halloj!
Du känner inte mig men jag har följt din blogg ett bra tag...Å jag måste ju säga att:1. fasen va fint ni bor! 2.Vill du komma hem till oss å inreda..?*s*
3. Jag visste inte att så stora kaniner som Musse "tillverkades"...Han är ju skithäftig! (Dina andra är ursöta me)..Synd att man är allergisk mot "niner"....:)

Keep up the good work!
I´ll be back :)

Mayumi sa...

Dom två sista planteringsborden är ju klart sötast :)
Vet du, jag fick tips om ett hus att hyra utanför Rimbo. Ett gammalt med kakelugnar o så :) Men det låg ganska avigt till o Jocke var inte alls sugen på att flytta till hus.. :( Jättetrist. Men vi letar vidare!!

Anonym sa...

Ja, ett planeringsbord borde man kunna fixa ihop av begagnade möbler. Du får gå påloppis och leta efter bra grejer du kan använda.

Har förresten sett en hel del växthus på blocket, men detvar ett tag sedan.Hade jag haft hus hade jag med velat ha västhus :D

Anonym sa...

Hej.
Ett tips ang odling. Sätt ut en annons att du gärna tar dig an ett gammalt växhus. Många vill bli av med sina och har sönder dem och slänger istälelt för att sälja/ge bort. Annars är drivbänkar ett anna tips. Kram