onsdag, januari 21, 2015

Bounty

Jag tycker att det är jättekul att baka och experimentera i köket. Och det är roligt att försöka hitta saker att göra som även kroppen mår bra av, som är bra att ha i kylen när suget sätter in men man inte vill trycka i sig massor av socker. Igår gjorde jag Bounty utan gluten, socker och laktos och jag blev väldigt överraskad när de smakade precis som godiset! När man bakar till exempel "chokladbollar" eller annat som ska efterlikna något bakverk så smakar de ju aldrig "likadant" men det här gjorde faktiskt det! Och med ett fåtal ingredienser, fantastiskt.


Och efter en bit fick inte jag det där ha-begäret efter MEEER utan var helt nöjd. Nu använde jag väldigt mörk choklad och tycker man det är lite väl så kan man ju välja en choklad med 70% istället, för de här måste ni testa att göra!

BOUNTY WANNABE

2 dl dadlar utan kärna
1 dl kokoskräm (det krämiga i en burk kokosmjölk)
200 g riven kokos
1/2 tsk vaniljpulver 
1/2 tsk malen kanel
100 g mörk choklad, så mörk och osötad som möjligt, (minst 70% kakaohalt)

Mixa allt utom chokladen till en jämn degmassa. Platta ut den mellan två bakplåtspapper och låt stå kallt en timme. Skär massan i fingerstora bitar. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad, doppa bitarna en i taget i chokladen och ställ dem sen i kylskåpet igen.


Lova att ni testar nu! Vore kul att höra vad ni tyckte.

Inga kommentarer: