torsdag, januari 08, 2015

5 kg!!!

Japp, fem kilo fett har lagt sig som ett fint dallrande lager runt min mage. Helt fantastiskt... Nej nu ska jag inte hålla på så Mendez är irriterande att när jag kämpat som fan för att få bort kilona så släpper jag garden helt och låter de smyga sig på igen. Och jag vill inte vara en sån som gnäller över hur jag ser ut och kilon hit och dit men jag vantrivs just nu eftersom jag känner hur de här kilona är i vägen. Ett par jeans jag köpte i höstas är så tighta att de typ gör ont och så vill jag inte ha det. För fem kilo sen trivdes jag med min kropp, jag mådde bra, den var JAG. Så nu blir det små mål var tredje timme, mindre kolhydrater och sockerfritt januari ut. Lite mer planering med mat och mellanmål så ska nog de här kilona vara ett minne blott snart.

Jag har tänkt på hur irriterad jag blir över folk som bagatelliserar att man vill gå ner i vikt bara för att man inte är smällfet. Att man faktiskt måste unna sig och njuta och bara man tränar och äter rätt så blablabla... Men det är inte så bara, inte för alla. Vissa personer går upp nåt kilo vid jul som sen försvinner när vardagen kommer åter, jag är inte sån. Om jag släpper garden och unnar mig så blir jag helt gränslös och stoppar i mig allt jag ser typ. Och så står jag där, några kilo tyngre och med choklad i hela ansiktet och undrar vad fan som hände. Eller det gör jag ju inte, jag vet exakt vad som hände..

Jag behöver ha lite kontroll, ramar att hålla mig inom och det hade jag faktiskt i höstas. Åt bra, unnade mig, tränade och höll vikten och viktigast av allt; trivdes väldigt bra med mig själv. Och det är viktigast. Kalle säger att han tycker att jag är superfin och så vidare och det är ju bra men det spelar faktiskt mindre roll om jag själv inte trivs, jag vill att min kropp ska kännas bra för mig och inte gå efter vad någon annan tycker. Och löpningen var ju verkligen på topp i höstas, fem kilo är rätt mycket mer att släpa runt på så det är inte konstigt att det känns tyngre att springa nu. 

Nej nu ska jag göra om och göra rätt, tillbaka till min trivselkropp och sen ge fan i återfall.


1 kommentar:

Jenny Shima sa...

Vissa har ju lättare att gå upp än andra och det blir inte bättre när det är långhelger. Men det är bara att ta nya tag, har löpningen funkat tidigare så kommer den att göra det igen. Kämpa på! Det fixar du <3
Det ska jag göra efter midsommarhelgen.
Kram