tisdag, november 20, 2012

Psykbryt

Igår kväll fick jag ett riktigt kasta-saker och smälla-i-dörrar-bryt. Det var Leons jäkla skrikande som utlöste det hela och ja, jag vet att han har kliande koppor men sen han var 12 dagar gammal har han skrikit så ibland rinner det bara över. Men det var egentligen inte honom som jag var förbannad på utan mig själv.

Jag känner mig så förbannat MISSLYCKAD eftersom jag inte klarar av att gå ner i vikt. Jag vet hur jag ska göra och inte göra men ändå så kan jag inte låta bli att stoppa onyttiga saker och för mycket mat i munnen hela tiden. Och jag SKÄMS och tycker att det är PINSAMT för hur fan kan man fortfarande vara fet när man är ute och kutar var och varannan dag och springer en mil på 55 minuter? Ja det trodde jag aldrig var möjligt iallafall och jag har fått frågan om jag inte RASAT i vikt sen jag började springa men då får jag vackert meddela att nej, jag väger lika mycket 10 månader senare.

Och det är ju också frustrerande, att jag är förkyld hela jävla tiden. Det försvinner aldrig utan går i vågor och nu när jag trodde det var på väg bort så vaknade jag imorse med igentäppt näsa, ont i halsen och tung i huvudet. Jävla helvete säger jag bara.

Och jag tycker ju allt med mat är roligt. Jag tycker om att göra matlistor, handla, laga mat, bjuda in till middagar, baka, fika..... Fan att det ska vara så svårt att vara MÅTTLIG.


Ny frisyr men trött på mig själv...

9 kommentarer:

Jenny Shima sa...

Har du provat att mäta istället för att väga? Jag har inte heller gått ner så mycket i kilo vilket är frustrerande men när jag mäter och provar kläder ser det bättre ut. Förbränningen har ju blivit bättre hos mig sedan jag började träning vilket gör att jag kan äta lite mer. Tyvärr kan man ju inte punktförbränna. Vi har ju båda barn på förskola och då blir man ju sjuk. Jag har drabbats ordentligt nu och jag inbillar mig att jag blir bättre om jag vilar men då kanske det kommer något annat kul virus.Jag har ätit ungefär som vanligt portionerna är visserligen mindre och jag lagar mer mat själv. Jag gillar visserligen att laga mat men tidigare blev det nog för mycket hämtmat. Käpa på! kram

Anonym sa...

Kanske ska gå och kolla din ämnesomsättning på vårdcentralen? Den kan ju spöka efter en graviditet.

Jonna sa...

LINNEÀ! DU ÄR INTE TJOCK! Du har en SJUHELVETES bra kondition som du byggt upp på ingen tid alls, Som kan göra vilken som helst avundsjuk! (Spec mig då som försökt i oändliga tider)
Du har antagligen muskler som en hel armé så som du jobbar i alla backar. Du springer maratons som en Gepard! Vad mer kan du begära av en tvåbarn mamma såhär nära jul, då alla baskilusker trivs som bäst. Jag vet att vissa dagar kan man bara fokusera på dåliga sidor hos sig själv, tänker för mycket på saker man gjort som man inte borde göra. Så nu försöker vi lyfta fram minst en bra sak om sig själv varje dag. / veteranläsaren

Agneta sa...

Ville bara säga att oavsett vad du tycker om dig själv just nu så tycker jag att du är fin både utvändigt och invändigt! kram :)

Jöns Marie sa...

Sånt får man i bland, de behövs! Du gör så gott du kan och är ute och springer.
Jag håller med dig, det är sjukt svårt att låta bli att stoppa i sig massa skit och speciellt lätt är det att hamna i fikafällan. Älskar också och baka och fika men jag försöker lägga band på mig men det är inte lätt!

Ninni sa...

Jag vet precis hur du känner! Det var så jag hade det innan Lily kom till världen. Det suger!

Men du ska veta att alla vi andra tycker att du är fin!

Anonym sa...

1) du är fantastisk fint och en duktig två barns mamma som orkar gå ut och springa !!!!!!

2) Jag undrar varför har vi det så svårt att bara kunna njuta av livet utan att behöva vara nån annan hela tiden... är man lite rund så är man bara lite rund (jag fick nästan panik igår när jag försökte köpa kläder till mig)

3) Tack för att du ger mig lite mindre dålig samvete, när jag säger att jag äcklas av min kropp men kan inte sluta äta som en gris... så svarar folket: "gå ut och spring, du ska se hur du tappar alla dessa kilo" ... jag är så trött på den här att man är nästan en smittande pest om man inte gå och tränar/springer...

4) Att skrika och kasta saker kan vara väldig befriande... hahahaha... säger jag som är "latina" och bruka skrika och kasta grejer... sen är det lugn...

Jättekram till dig.

Mercedes.

Anna sa...

Vet du vad! Du är en oerhört vacker tjej och jag tycker du ska försöka nöja dig med det och SE det istället. Fet är du verkligen inte heller, det lovar jag dig. Njuta av ditt liv, njut av de saker du tycker om!

Ang. Leon så tror jag det lugnar sig lite när språket kommer. Försök att bara ta det lugnt och inte besvara hans utbrott, varken positivt eller negativt. Vad händer om du bara lugnt går ut i rummet bredvid när han börjar gorma? Förklara för honom när han lugnar sig att du helt enkelt varken förstår honom eller orkar lyssna när han gör så, försök reda ut vad han ville genom att gå in och tex peka och fråga "menade du det här". Och sedan försök hjälpa honom och säg superduper glatt "men se vad bra det gick nu när vi tog det såhär lugnt och fint Leon, vad skönt för oss, åh vad vi är sjukt bra!" Lyssna och respondera superpositivt när han INTE uttrycker sig sådär alltså, så att den responsen blir tydligare än den du ger när han börjar tuta. :)

äppelblomman sa...

Guuuud va jag känner igen mej... Mat är sååååå jävla gott att det är svårt att ta bort...
Du är inte tjock, absolut inte... Men jag vet hur du känner dej, håller ju själv på att kämpa!
Vet du vad jag tror kan vara felet? Som jag själv tror är felet his nej med. För lire sömn... Minst 8 timmar per natt och sen ska du se att vi börjar gå ner!
Mendez kommer bli svårt, jävligt svårt. Är glad om jag lyckas skrapa ihop så där 6 timmar per natt...
Kram K