fredag, juni 01, 2012

Känner mig sämst

Det är så svårt att veta hur "hård" man ska vara när det kommer till att Nemo ska äta. Han äter oftast bra och vill han inte äta middag så slipper han men han får inget annat. Men han brukar erbjudas en macka eller frukt innan läggdags vare sig han ätit eller inte.

Igår på förskolan serverades det blodpudding, något som Nemo alltid tyckt om och ätit. Igår ville han inte ha det och åt bara lite bacon. Jag hade planerat in blodpudding även hemma till middag men då skulle han inte heller äta. Och han var ju hungrig för han började tjata om muffins, kex, korv med bröd och päron, men vi sa att eftersom han inte ens smakat på maten så fick han inget. Och när han fortsatte tjata om annat fast han inte ville äta det på tallriken sa vi att det blev inget mer under kvällen heller. Innan läggdags blev jag lite velig och frågade Kalle om han tyckte att Nemo skulle få något men han tyckte att nej, nu får vi stå på oss och visa att han inte kan strunta i middagen och sen äta en massa annat. Så igår åt Nemo frukost, någon frukt på förmiddagen, lite bacon till lunch och ett päron på eftermiddagen. Jag trodde han skulle vara sjukt hungrig nu på morgonen och vilja äta en massa frukost men han vill inte ha någonting! Han fick ett glas vatten och då var han helt skakig i armarna och det är vad som oroar mig, annars brukar jag inte tänka på det så mycket. Det är så lätt att maten blir en maktgrej så vi brukar inte göra någon stor grej av om han inte äter.

Men nu känner jag mig hemsk och dålig. Jag ångrar att jag inte gav honom en frukt igår kväll så han fick lite energi och näring iallafall. Samtidigt som det är viktigt att man står på sig och vi sa ju att det inte blev annat att äta om han inte ens smakade på maten. Rätt eller fel? Jag vet inte, det är bara väldigt svårt att veta hur man ska göra för att det ska bli bra.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Testa ett par kvällar. Utvärdera sen. Jag tror det blir svårt men värt fighten. Tänk på i helgen att inte ge massor m gott bara till mys. Uppdatera gärna.

evelina sa...

håller med ovan! upplever dessutom att mina barn äter mindre i perioder för att sedan vräka i sig ett tag. att de inte äter är ibland även ett tecken på kommande förkylning hemma hos oss. tror inte du behöver oroa dig.
kram!

Jenny sa...

hmm jag håller inte med ovanstående.. tycker verkligen de är rätt att ni inte ger honom nån annan middag än va som serveras! MEN som du själv sa så tycker jag att han ska få nånting att äta på kvällen.. annars ställer hans lilla kropp in sig på svält, magsäcken krymper, han blir trött, skakig, sjuk och får blodtrycksfall och tappar den rätta hungerkänslan. inte alls bra. och han är alldelles för liten att förstå vad som händer. Inte rätt att använda "svält" som straff. förstår att du fick lite ångest :( inte lätt å vara förälder, herregud nej. tack för en bra blogg! :)

Ninni sa...

Jag kommer aldrig laga någon annan mat än den som serveras till mina barn men om de inte vill äta så skulle jag erbjuda en macka eller nått någon timma senare. Men sånt är sjukt svårt och man känner sin egen familj bäst. Tänker lite som Evelina, att det säkert kan vara en förkyldning på gång.

Ninni sa...

Och för övrig är du en jättebra mamma!! Jag blir så imponerad av dig som jämt tar pojkarna till lekplatsen och fixar mellis ute. Du är så påhittig!

Jenny Shima sa...

Jag håller med de andra. Än så länge har Oliver provat det mesta men ibland äter han bara pyttelite och vi ersätter ju inte mat med kakor eller annat som han tycker om.
Jag tror att det är en del av trotsåldern och då kommer det att gå över.