måndag, mars 19, 2012

Off

Usch vilken seg dag jag har haft. Tröttheten och den nyvakna känslan gick aldrig ur kroppen så det var synd jag aldrig kom ut på någon löptur. Men det har blåst så in i helvete att det dragit kallt inomhus till och med. Det hade bara varit en plåga att springa i sånt väder.

Kalle åkte till Malmö och jag trodde det skulle bli en jobbig kväll eftersom Nemo har uppvisat en ganska så störig sida. Om han är i något skåp och klättrar och jag tar bort honom så kan han slänga sig på golvet och skrika att jag inte får putta honom. Sen går han till Kalle och säger: Mamma puttade på mig.. Och idag kom han till mig och sa: Pappa slogde på mig.. Det vet jag ju att Kalle aldrig skulle göra så jag undrar vart han fått det ifrån. Han sa samma sak till Kalle och då blev ju han självklart väldigt ledsen så när jag och Nemo blev ensamma sa jag det till Nemo. Pappa blir jätteledsen när du säger sånna saker, man får inte säga så för pappa skulle aldrig slå på dig. Då såg jag på Nemo att det kändes jobbigt och sen ropade han: Pappa är du ledsen? Sen kramade han Kalle och sa förlåt och att han inte skulle säga så mer, och det hoppas jag verkligen, tänk om han skulle säga det på förskolan?

Han argumenterar emot hela tiden också, otroligt verbal och pratar pratar pratar och säger väldigt mycket emot. Svarar nej på i stort sett allt och är väldigt bestämd hur allt ska vara. Men han är otroligt snäll och go också såklart. Omtänksam och empatisk. Ikväll blev Leon ledsen men jag gjorde precis välling så jag bad Nemo trösta så länge och han kramade om Leon och klappade honom på ryggen och sa: Lilla gubben, det blir bra.. Lilla vännen.. Så ja.. Precis så som vi säger när de är ledsna, tänk vad det fastnar mycket i det där lilla huvudet!

Men det gick iallafall jättebra ikväll och jag läste saga och nattade båda barnen på en halvtimme så nu kan jag slappa lite, kolla på tv och virka.



1 kommentar:

Ninni sa...

Cedric är i exakt samma fas!! Igår började han gråta när han inte fick glass till frukost. Som att ha en minitonåring :)