söndag, augusti 14, 2011

Varför sover han inte??

Ska inte nyfödda bebisar sova typ 20 timmar om dygnet?? Det gäller då inte Leon iallafall. Jag fattar inte hur han orkar vara vaken så mycket. Han somnar rätt så sent och sen sover han fram till 02 kanske och då får han mat. Sen sover han fram till typ 4.30 och får mat igen och somnar sen om till kanske 8. Sen sover han inte mycket förrän på eftermiddagen då han kan sova en två-tre timmar i streck, för att sen vara vaken hela kvällen och bara somna till då och då. Och han är inte speciellt nöjd med att vara vaken, nej det är rätt så gnälligt för han är ju trött egentligen.

Han har haft lite ont i magen men jag tror det är bättre. Han verkar inte ha ont iallafall och hungrig är han ju ofta men han somnar inte efter han ätit heller. Och han borde ju få i sig det han ska eftersom han går upp jättebra i vikt. Vi provade med ersättning men han var inte mer hungrig så jag vet inte vad den här vakenheten beror på. Jag vet ju att alla bebisar är olika men det känns som han är vaken onormalt mycket faktiskt.


5 kommentarer:

Lina sa...

Det funkar inte att ha honom i sjal heller? Att han sover mer då?

Evelina sa...

Jag har lärt mig att olika barn har olika stort sömnbehov och att det dessutom kan variera över tid för samma barn. Alve har ex alltid sovit mycket mer än Vilde (tack och lov)Med Vilde stod vi i Folkets park klockan halv sju på morgonen när han var 1,5 år men Alve sover nästan alltid till halv åtta och så har det varit ända sedan de föddes. Ibland kan det givetvis finnas en anledning men det kan helt enkelt oxå vara sådan Leon är.
Kram!

Linnéa sa...

Lina: det är olika vad som funkar från dag till dag. För några dagar sen sov han jättelänge i sjalen, igår vägrade han sova och idag sov han sjukt länge i vagnen.

Eve: ja det rättar säkert till sig, idag har han sovit jättebra så han kommer väl inte vara ständigt vaken iaf. :)

Marie sa...

Lika var det för oss när vi fick Ellen. Hon absolut inte det sömnbehov som Axel hade. Sov just ingenting om dagarna nån kvart till halvtimme typ 3-4 gånger om dan som nyfödd. Sen väldigt knackiga nätter. Men det blev lite bättre med tiden och nu har man ju nästan glömt av hur det var. Och tur är väl det! =)
Hoppas det vänder för Leon också!!

Marie sa...

Förresten vilka fina bilder ni tagit!!