onsdag, augusti 03, 2011

Svaren:

Var du rädd när allt hände så fort med Leon och så???

Ja jag måste ju säga att jag fick lite panik när jag insåg att han faktiskt var på väg och vi fortfarande hade en bit till Lund. Men jag hade så ont att jag inte riktigt kunde tänka på vad vi faktiskt skulle göra om vi inte hann fram. Men herregud, jag vill inte ens tänka tanken på att behöva föda vid vägkanten..

Du sydde två stygn skrev du i din berättelse. Kände du under förlossningen att du sprack? Gör det ont? Läker det fort?

Jag kände inte att jag sprack. Jag tror inte man känner det ens om man spricker mer? En vän till mig blev klippt under förlossningen och det kände hon inte, tack och lov. Jag har inte haft jätteont efteråt, nu har det gått en vecka och jag har inte ont alls. Med Nemo sydde jag nog tre eller fyra stygn och hade ont lite längre men inte jättelänge då heller.

Planerar ni fler barn? Även om ni inte gör det; skulle du kunna tänka dig fler barn?

Nej nu har vi inte tänkt ha fler barn. Jag kommer nog att bli sugen på ett till men två barn är ganska lagom ändå. Just nu bor vi dessutom för litet för ett till barn, då skulle vi behöva flytta eller bygga ut. Men träffar jag ett snyggt latino i framtiden kanske han får bli far till mitt tredje barn om jag blir väldigt väldigt sugen.

Vad tycker du är fördelar resp. nackdelar med att skaffa barn så tätt inpå varandra?

Nu har jag ju inte erfarenhet av något av det egentligen, men vi resonerade så att barnen kommer att ha väldigt mycket glädje av varandra hela livet om det inte är så stor åldersskillnad på dem.

Om du tänker efter hur det var för dig när Nemo föddes, vad skulle du då velat veta eller blivit tipsad om då? Vad är ditt bästa tips till mig som nybliven mamma?

Oj, bra fråga. Jag hade nog velat veta mer om amning och hur krångligt det egentligen kan vara. Jag hade även önskat att jag inte lyssnat så mycket på andras "goda råd" och känt mig dålig utan skitit i det och lyssnat på mig själv. Mitt bästa tips är att lita på dig själv och följ vad som känns rätt för dig och ditt barn.

Hinner man glömma bort hur det är att ha en nyföding? Eller kommer allt naturligt med barn #2?

Hua man glömmer ju fan allt! Hur man nu kan göra det på två ynka år.. Nej men småsaker och detaljer har jag glömt en hel del av men jag är så otroligt mycket säkrare nu än när Nemo var nyfödd och det känns så skönt!

Hur har livet som mamma förändrat/påverkat dig?

Jag känner mig mer skör många gånger, har så mycket mer att förlora och det skrämmer mig. Jag har blivit mer medveten om vad som egentligen betyder något i livet och behöver inte bry mig om sånt som jag inte kunde släppa förut. Jag är generellt mycket lyckligare eftersom jag har så underbart fina barn.

Har du några planer inför hösten?

I höst ska jag bara vara, njuta av min mammaledighet och försöka att inte stressa.

Finns det något som du alltid drömt om att göra men som du aldrig fått tummarna loss att göra?

Hmmm... Inte som jag kan komma på just nu.. Jag skulle ju vilja en massa saker helt klart, men jag har liksom ingen dröm jag går och tänker på ofta. Eller jo! Skriva en bok skulle jag vilja göra, det är min dröm och har varit länge!

Blir det maskerad i år?

Tyvärr inte, känner mig alldeles för nyförlöst tyvärr. ;)

Vilka var Leons alternativ namn? För du skrev någon gång om att du och kalle inte var överens men att ingen skulle rösta på ditt förslag ändå! Så vad var det för namn du respektive Kalle ville att Leon skulle ha?

När vi väntade Nemo var Nikki ett av mina favoritnamn och förslag men Kalle tyckte inte om det. Men när Nemo var född sa han att han nog tyckte om det ändå och kunde tänka sig det till nästa barn. När vi fick veta att vi väntade en till pojke tyckte jag nästan det var lite självklart att vi skulle ta mitt favoritnamn den här gången men så råkade jag nämna att Leon och frågade Kalle vad han tyckte och så fastnade han jättemycket för det. Så egentligen var både Nikki och Leon mina förslag men jag ville helst ha Nikki. Nu tycker jag dock Leon är klockrent och passar jättebra.

Inga kommentarer: