torsdag, augusti 18, 2011

Easytone?

Jag fyller år snart och av Kalle har jag önskat mig ett par ordentliga träningsskor. Jag har tänkt använda dem till powerwalks och löpning och funderar på om jag ska köpa ett par Easytones. Men är de till för löpning också eller vara powerwalks? Och så läste jag om någon som hade sånna och som tidigare vrickat foten rätt rejält och då var de skorna lite för ostadiga så hon fick ont igen. Kan det stämma? Jag vrickade höger fot två gånger när jag höll på med samba och capoeira och jag vill ju inte gärna att skorna ska göra så jag får ont igen.

Någon som kan komma med bra tips? Kan jag satsa på Easytones eller finns det någon annan sko som är bättre?



11 kommentarer:

Anonym sa...

Hej vännen! har ett par kollegor som har köpt dessa trändiga o meningslösa "easytone" . De blev väldig besvikna, för att, så klart, allt som dessa skor lovade var bara skit snack. Om det skulle vara så lätt att ha fina ben och en hård rumpa så hade det inte funnit en enda träningslokal kvar i hela världen...
Många andra som brukar motionera o springa o sådär rekomenderar istället gå till Löplabbel http://www.loplabbet.se/butik/lund
Kolla där, de kan verkligen rekomendera seriöst vad kan vara det som just du behöver.
Kramiz.
Mercan.

äppelblomman sa...

Jag har bara hört gott om dem, men har tyvär inga själv...
Men jag har hört av grannen att man absolut INTE ska springa i dem. De kan försöra din rygg o dina knän...
Kram K

Lilla Anna sa...

Jag va alldeles säker på att jag skulle ha just dem när jag skulle börja promenera. Skokillen sa bestämt NEJ till att gå och springa i dem skorna. Just för att de är så ostadiga och kan rent av va "farligt".. köp ett par riktiga walkingskor eller löparskor!!!

Mirijam sa...

Man ska nog iaf inte springa i dom, jag hade satsat på ett par allroundskor om du inte ska springa jättemycket. Jag hade nog satsat på ett par nike free, http://www.sportamore.se/produkter/?q=nike+free

Anonym sa...

Hej du!
Jag har ett par och jag tycker dom är supersköna att gå i! Jag är hur nöjd som helst.
När jag köpte mina fanns det två olika varianter, en att gå i och sen en annan variant att springa i. Vad skillnaden är vet jag inte men tydligen så var dom olika.
Jag tycker absolut inte att dom är ostadiga!
Bollarna under är ju till för att man ska "hålla balansen" bättre och aktivera fler muskler.
Sen är det väl som allt annat att skorna inte gör några mirakel:)
I alla fall så är jag helnöjd med mina;)
Men förresten;) behöver baywatch-spirorna verkligen dessa skor? Puss Marika!

Ninni sa...

Jag har hört mycket blandat om skorna men flera har sagt att det är lite som mbt ( tror jag de heter) skorna. Jättesköna för en del men om du inte har rätt stöd i dem så kan de skada dig rätt rejält. Jag säger som Mercan, gå till löplabbet och prova ut ett par! Sen jag började använda skor där ifrån har min rygg blivit mycket bättre och jag har lärt mig hur jag belastar kroppen och vad jag ska tänka på. Värt var enda krona!!!

Eijlert... sa...

Köp dig ist ett par ordentliga vanliga träningsskor. Jag fick bra hjälp på Intersport, hon kollade hur mina fötter var och tog fram ett par löparskor. Riktigt nöjd med dem!

Tänkte först också skaffa sånna men, blev avrådd.

Lycka till!

Linnéa sa...

Tack för alla era tips! Ska nog ta mig en tur till Löplabbet och se vad de säger där. Vilken tur att jag har er, ni är så kloka. :)

Marie sa...

Nej...jag har själv beslutat om att inte köpa easytone att promenera i. Kan lika gärna använda mina Asics då som när jag springer.
Så jag tycker Asics GT 2160 är BÄST. =)
Bra att du åker till löplabbet! Om du ändå ska lägga ut pengarna så ska du ju inte kasta dem i sjön. =)
Lycka till!
Kram

Lina sa...

Och jag tipsar om fivefingers eller vivo barefot ultra (som jag nyss själv köpte). Funkar kanon att både promenera och springa i!

Eijlert... sa...

Asics har jag också! Grymt sköna!