söndag, augusti 21, 2011

En förklaring gör allt så mycket lättare..

Kalles föräldrar som båda är sjuksköterskor och Kalles pappa hade en BVC-mottagning i många år, tror att Leon har någon form av spädbarnskolik. Stackars liten. Jag tycker så synd om honom samtidigt som det är lättare att hantera hans "missnöje" när man troligtvis vet vad felet är. Han får nog i sig lite för mycket mat när han ammar och sväljer mycket luft och får då magknip. Det kan hålla i sig i ett par månader men blir bättre och bättre med tiden så jag håller tummarna för det och så får jag försöka fixa det fram tills det blir lättare. Imorgon börjar ju Kalle jobba så då blir det tuffare men jag försöker peppa mig själv. Igår funkade det skitbra att somna Leon i sjalen på kvällen och sen när jag skulle lägga mig bara ta ur honom och krypa ner och sova. Han är ju så lättväckt men hade hade sovit i sjalen ett par timmar så han sov väl djupt och sen sov han ända fram till 4, halleluja det var guld värt. Så håll tummarna för att den metoden kan bli varaktig och inte bara var en engångsföreteelse.



Leon i fina sjömanskläder från Maggi och Elisas mamma och virkade Converse som min mamma gjort.

3 kommentarer:

Pyttan sa...

Så hade ju vi det med Wille fram till han var 4 månader. Skitjobbigt men som sagt så vänder det och magsystemet mognar till sig. Det bästa som du säger är att ta det för vad det är och vardagen får bli lite som den blir. Tänk på att vila dig när Leon sover och strunt i alla måsten med städ och tvätt, finns tid för det senare!
Kram

Jennie aka Limepuff sa...

Åh, lilla vännen! hoppas att han får må så bra som möjligt trots omständigheten ändå. Ont i magen är inte kul!

Linnéa sa...

Maria: 4 månader, gah!! Hoppas detta går över snabbare... Det enda som hjälper för att Leon ska sova är om jag just städar och grejar. :)