fredag, april 22, 2011

Vanvård

Imorse på p3 pratade de om ett fall av djurplågeri i Sverige. Hemma hos en kvinna hade det hittats en hel hög döda får ute i stallet. De hade fått halsarna avskurna, var uppsprättade och tarmarna låg utanför kropparna. Ett av fåren saknade underkäke. Inne i kvinnans sovrum hittades en hink med tungor och hjärtan från fåren och i källaren ytterligare två döda får samt två fårhuvuden. Det hittades även 33 stycken döda kaniner i burar på gården och det fanns inga spår av mat eller vatten. En hög med sju döda fjäderfän hittades också.

Kvinnan försvarade sig med att hon hittat fåren i det skick de befann sig i och att inälvorna i sovrummet skulle ges som mat till hennes katter. Hon hade nämligen fyra katter också som var väl omskötta och hade mat och vatten.

Länsstyrelsen har gett kvinnan förbud mot djurhållning med UNDANTAG FÖR KATTER. Hur sjukt?? Hon är ju uppenbarligen helt jävla störd och det var väl bra att inte katterna också plågades, men kom igen, vad är det för resonemang? Om man låter 33 kaniner svälta ihjäl i sina burar och har en hink med tungor och hjärtan i sitt sovrum så fattar väl vem som helst att något inte står rätt till. Nej men katterna mådde ju bra..

Hon borde ju få ett straff, ett strängt jävla straff eller vård eller vad som helst. varför är det så lätt att komma undan med djurplågeri?? Hur kan det få gå till så? Och det är väl ingen som kommer kolla om hon har djur eller inte, om en månad kan ju hon ha samlat på sig nya djur som hon kan vanvårda och mörda.

De som beslutar om sånt här borde fan också in på någon slags psykvård. Om en pedofil bara förgripit sig på pojkar, är det okej att han adopterar en flicka då?

1 kommentar:

lina sa...

sjukt är vad det är!