tisdag, april 26, 2011

Service

Jag är helt slut. Började jobba klockan fyra och sprang direkt ner på stan för att panikhandla tunnare kläder till Nemo så han slipper slipper svettas ihjäl. Första anhalten blev Lindex där jag tänkte köpa de bruna byxorna jag visade förut, men de fanns såklart inte. Hittade liknande i blått men de fanns inte i hans storlek. Sen fanns det bara jeans, mysbyxor och chinos att välja mellan så det slutade med att jag köpte ett par tunna, haremsliknande byxor på flickavdelningen. Det kvittar väl vilken avdelning jag handlar på men det är sjukt störigt att det ska vara så svårt att hitta bra kläder beroende på vilket kön ens barn har.

Sen skulle jag ha en hatt eller keps till dagis också. På flickavdelningen fanns det en uppsjö med rosa kepsar och annat megaflickigt. På pojkavdelningen fanns det en hatt, och det var Bamse på den. Jag vill inte ha Bamse på hatten! Och inte Spiderman eller Cars eller Musse Pigg! En neutral jävla hatt bara. Så jag gick vidare till HM.

På HM började det med att jag inte ens kom in med rullstolen i hissen. Skandal. Ska rullstolsburna inte kunna handla annat än ungdoms- och herrkläder som fanns tillgängligt på det plan vi kom in på? Jag sa till och fick jättemycket hjälp av en supergullig tjej. Jag blev lite förvånad faktiskt för hittills har folk inte varit så hjälpsamma när man kommer med någon som är rullstolsburen av någon konstig anledning. Men hon fixade och trixade och möblerade om halva butiken för att vi skulle kunna ta varuhissen ner till barnavdelningen. Hon bad även om ursäkt massor av gånger för att det tog tid och vi fick vänta. Mig gjorde det inget, så länge de gör sitt bästa för att hjälpa och det gjorde hon.

Som tur var hittade jag tre t-shirtar och två linnen så allt krångel var inte förgäves iallafall. Men ingenting som passade Nemos huvud hittade jag där heller så jag gick vidare till Åhléns och köpte en vanlig, enkel mörkblå solhatt. Bra.

Jag svängde in på Din Sko också och hittade ett par fina sandaler i brunt. När jag ställde mig för att betala ställde jag mig lite på sidan av kön eftersom jag inte kom runt med rullstolen så jag kunde ställa mig längst bak i kön. Det syntes ändå tydligt att vi stod i kön tyckte jag men det kom ändå en kvinna och "trängde" sig före. Först blev jag irriterad men orkade inte säga till när hon gick först till kassan men då sa de som stod framför att det var jag som stod på tur. Så snällt! Vet inte vad det varit med folk idag men glad blir jag iallafall.

Allt som allt shoppade jag för ungefär 450 kronor idag och då fick jag ett par byxor, tre t-shirts, två linnen, ett par sandaler och en hatt. Jag hade lite rabattkuponger och en presentcheck som fick ner priset lite så det känns som en mycket bra shoppingtur och stackars Nemo behöver inte svettas ihjäl mer om vädret fortsätter så här.

2 kommentarer:

Linh sa...

Hej! Jag gillar att följa din blogg. Jag undrar om du behöver köpa kläder av ekologisk bomull till barn för bra pris? Jag har en hemsida som du kan kolla på om du vill.

http://bratrojorbyme.spreadshirt.se/

Mvh Linh

Jenny Shima sa...

Jag håller med det är svårt att hitta roliga och bekväma kläder till barn som dessutom ska vara könsneutrala. Vi var också ute och panikhandlade och på Lindex hittade vi inget, Oliver gillar visserligen Bamse men han har reda så mycket sånt och när vi gick in på NameIt hittade vi en jättefin mörklila solhatt.