måndag, april 25, 2011

Facebook

Jag tycker Facebook är jättebra eftersom jag fått kontakt med massor av gamla kompisar och det är kul att se bilder som vänner man inte träffar så ofta lägger upp. Men en sak stör mig sjukt mycket och det är alla de icke-vänner som addar en som vän bara för att båda är från Malung och känner samma personer.

För ett tag sen addade en kille mig som jag var typ ihop med en vecka i åttan. Jag accepterade eftersom jag inte sett honom på hundra år och var nyfiken på hur han såg ut nu och lite så. Och sen tänkte jag att han kanske ville mig något eftersom han addade mig.

Men nej, inte ett ord, inte ett hej, ingenting. Så efter ett tag tog jag bort honom eftersom jag inte tyckte det var lönt att vara vän med någon man egentligen inte känner som ändå inte skriver någonting. Det tog två dagar sen hade jag en ny vänförfrågan från honom.

Då blev jag paranoid. För det första för att han märkt att jag tagit bort honom och för det andra för att jag undrar varför han så gärna vill vara min vän på Facebook. Jag inbillar mig att sånna människor bara vill snoka och det gör mig nervös när det gäller Malungsfolk. Så jag tog och gjorde en rensning bland mina vänner och tog bort alla som jag egentligen inte känner eller aldrig pratar med på Facebook och så ändrade jag så att endast mina vänner kan se mina bilder.

Häromdagen fick jag en vänförfrågan av en kille från Malung som jag inte känner egentligen. Han är kusin med N som jag var tillsammans med för hundra år sen och vi har väl setts på någon fest då. Varför ska vi vara vänner?? Måste en del vara vän med alla de vet vem är? Mitt svar på hans förfrågan blir: Nej.

3 kommentarer:

Babbi - Foto och bloggdesign sa...

Jag känner EXAKT samma sak, har 50 vänförfrågningar som ligger, bara för man kände varandra för 10 år sedan, hejat kanske någon gång och sån skit. Mkt är nog endast för att snoka. Jag har några på min vänner lista som aldrig ens tryckt på GILLA knappen åt något på min sida, skrivit en kommentar, man chattat med osv, fattar inte varför dom ens vill ha en på listan? Kanske är flest vänner när dom dör vinner? Såg du min novell jag skrev: http://babbidesign.blogg.se/2010/november/facebook-vuxendagis.html höhö :)

Marie sa...

Känns som att det kan vara samma kille som addat mig också...jag har också avböjt två gånger...
Jag gör rensningar lite då och då på fb. Typ om jag har någon som "vän" som inte ens hälsar på byn, eller kanske "inte ser en" gång på gång då ryker dom. Ingen vän anser jag då. Sen är jag väldigt dålig på att använda fb själv...så om någon tar bort mig så förstår jag det ;-) Men det är ju upp till var och en att känna. =)

Jenny Shima sa...

Jag håller helt med dig. Jag har till och blockerat några som jag definitivt inte vill ha kontakt med. Jag har nog gjort någon rensning också.