söndag, april 17, 2011

Den stora chocken

Ja den kan man säga att jag drabbades av idag. Jag och Nemo var ute hos kaninerna och jag tittade in i ett av husen och ni kan ju bara gissa vad jag fick se..

Fjalar har lyckats få in en fullträff och nu har Fiona fått en hel hög med ungar. För en eller två ungar räcker ju inte att klämma ur sig, nej nej. Det är lite svårt att räkna dem men det är runt 10 stycken tror jag. Jag trodde ju inte Fiona var preggers utan bara lite tjock eftersom jag tyckte det var så länge sen Fjalar rymde över sist och att ungarna i så fall redan borde varit födda. Men tji fick jag. De är ju inte helt nyfödda och jag skulle tippa på att de är ungefär någon vecka redan. Bra koll jag har!

Jag tycker det är supermysigt med kaninungar och jag älskade att ta hand om Hildes ungar när de kom, men det är själva momentet med att hitta bra hem åt dem som är jobbigt. Och jag tror de kommer bli grymt fina, belgisk jätte/fransk vädur i en massa fina färger och teckningar. Så nu är det bara att ni anmäler er som frivillga hem och berättar hur många ni vill ha!

5 kommentarer:

äppelblomman sa...

Åhh så söta! Skulle gärna ta en så att Findus fick sällskap, men då blir Jonas tokig...;-)
Kram K

Lilla Anna sa...

Jag dööör så söta!! Jag har redan bestämt att Hedda ska ha kanin när hon blir lite större, eller är det jag som vill ha det? Men just utekaniner vill jag ha, bygga stor bur ute på vår gigantiska trädgård. Vad har du för ras/sort? Vad bör man tänka på? Vet du ngt man kan läsa som ger en bra inblick?

Linnéa sa...

karro: men skit i honom, kvinnor bestämmer!! :)

anna: men det är lika bra du slår till redan nu, kaniner är sååå mysiga! dessa är blandning av belgisk jätte och fransk vädur och kommer nog bli kanonfina! att tänka på är att burarna ska ha så passa högt i tak att kaninen kan stå upp med öronen rakt upp och att de har stor yta att röra sig på. då mår de bäst. och att de har tillgång till skugga på sommaren och lä på vintern. kaniner tål kyla mycket bättre än värme!

Lilla Anna sa...

tack för dina råd! jag ska först få foffo på samma tankar, hrm.. ;)

Mirijam sa...

Alfie vill ha fem. Minst.