tisdag, maj 26, 2009

Vecka 31


Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker. Benen känns tunga och trötta, räkna med att behöva vila oftare.


I vecka 31 är medelkroppslängden 42 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1800 gr. Huvudets omkrets är 29,5 cm. Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött. På grund av att hjärnan växer snabbt nu ökar den mer än vanligt i omkrets. Dina aktiviteter påverkar barnets beteende - ljud från yttervärlden, om du äter, om du ligger eller går - sådana saker påverkar barnets aktivitetsnivå.

7 kommentarer:

Elin sa...

N DU ÄR SÅ JÄVLA VACKER SÅ JAG SMÄLLER AV!!!!

äppelblomman sa...

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Du är sååå vacker Linnéa!!!

MiaMaria sa...

Så fin!! nu e det inte många veckor kvar!!

MiaMaria sa...

Jupp, det va vi =) Så nu håller vi tummarna att det förblir en Nemo där inne och inte blir en flicka. Fast då får vi väl bara ta och göra om den =)

☆Soya☆ sa...

Vi har 2 katter på gården och flera i byn men ingen vågar sig på hönsen. Vi har stora raser som inte rovdjur kan ta så lätt heller.

Kram

http://emminilsson.blogg.se sa...

fy fan vad fin du ÄR!

LolitaRegina sa...

bilden längst ner till höger är helt j-vla FANTASTISK! vilken modell du är!