tisdag, september 16, 2008

Musse har under ca en veckas tid inte velat äta som han ska. Först var det pellets och morötter han inte ville ha så jag provade med äpplen och lite annat som har gått ner ibland. Först oroade jag mig inte så mycket eftersom han var pigg och så men nu ser han jättetrött och hängig ut och har blivit väldigt dålig i magen.

Så imorgon ska vi till veterinären i Sjöbo för en undersökning. Jag hoppas verkligen inte det är något allvarligt utan att de har någon specialmat eller så som får honom i balans igen. Det är inte alls roligt när djuren mår dåligt, de kan ju inte berätta vad som är fel.

Lillan är också dålig i magen, men jag tror det beror på att hon är gammal nu. Hon blir ju 8 år vid årsskiftet och det börjar märkas. Under sommaren har hon blivit väldigt ljus och när man klappar henne känner man att hon är knotig och benig, så som gamla djur blir. Hon är superpigg och äter som en häst men jag ska nog köpa något foder för hennes mage hos veterinären. När hon skuttar ser man att hon är lite segare i bakdelen och lite vinglig ibland, men det är väl normalt för en sån gammal gam. Hon är så go, kommer springandes till staketet direkt man kommer ut och blir nästan hysterisk när hon vill ha något.

Mars - September
Om man tittar på öronen ser man tydligt färgskillnaden

Jag vet att hon kan bli dålig eller försvinna från mig i stort sett när som helst och det kommer vara hemskt, men jag vet också att hon haft en otroligt bra och långt liv och att hon sin sista tid fått ha det helt underbart.

Nu får vi hålla tummarna för att även Musse får leva ett långt och lyckligt liv.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi håller tummarna för de båda här hemma :)

LolitaRegina sa...

håller tummarna massor för att musse blir bättre och lillan får hänga med ett bra tag till!
och ja, jag är ju också tatueringsfreak, visste du inte det? ;) cornishen som jag gjorde igår är min femte.. finns bilder på konstverken i mtit galleri på helgon, om du är nyfiken :)