lördag, september 27, 2008

Alla ni som skrivit till mig och skickat sms med tröstande ord om Musse är helt otroligt underbara. Jag är så ledsen även om den största chocken lagt sig. Första timmarna bara grät jag hejdlöst och skrek och pratade med mig själv om hur förbannat orättvist allt var. Sen satt jag bara och stirrade och grät tyst och tänkte på allt jag aldrig mer skulle få vara med om. Musses goa nos, att klappa hans fina kropp och pussa hans stora öron.

Precis som med Puffen hade jag ett speciellt band med Musse som jag inte riktigt har med de andra kaninerna (som jag absolut inte älskar mindre för det) och det gör så ont att allt bara försvinner.

Veterinären ringde mig senare på dagen för att berätta lite mer om vad som hänt. De hade blivit förvånade över att han somnat in eftersom han var ivrig och verkade hungrig när han hade fått medicin under dagen. Men när de kollat till honom vid ett på natten hade han somnat in. Veterinären trodde det var en parasit han hade fått, minns inte namnet på den nu, men det kan ha varit samma som Lilith hade även om Musse inte riktigt blev så dålig. Men för säkerhets skull har vi sanerat Musses bur och hage idag genom att bränna med en gasolbrännare inne i buren och på de ställen i hagen när han haft toalett.

För att muntra upp mig lite så åkte jag och Kalle till Grönland 864 för att äta frukost och fika. En jättemysig lite gård med café och gårdsbutik som ligger typ 5 km härifrån. Det mesta är ekologiskt och så har de en massa gulliga djur som jag lekte med och det gjorde mig på riktigt bra humör faktiskt.




Ser ni så fint mitt hår är förresten? Gjorde en ny afropermanent igår and I love it. Mitt hår har växt så sjukt mycket under sommaren så min frisör var helt chockad när jag kom dit.
Kalle har åkt iväg för att jaga och ska sova i någon jaktstuga. Ikväll ska de jaga vildsvin och imorgon bitti rådjur. Jag har planterat lite nya höstväxter och klippt ner lite pelargoner och satt dem i mindre krukor. Jag ska göra iordning ett litet ställe på vinden där de ska övervintra.
Nu ska jag gå och äta lite mat. Ikväll ska jag bara ta det lugnt, kanske köpa lite B&J-glass och se på Sex and the City hela kvällen.
Puss på er!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att du verkar må bättre och att chocken har lagt sig. Vad för B&J-glass har du som favorit? Min egen är just nu baked alaska, som Martin snart kommer hem med :P

Anonym sa...

när du skulle göra afropermanent första gånge var jag skeptisk och ba NOOOO DON'T men fy fan vad snygg du är i det!!!!!

Mirja sa...

ditt hår är så jäkla coolt, önskar jag själv vågade göra nåt sånt där lite extra kul :) älskar lockar/krull. Mysigt ni verkar haft på gården på bilderna, så rofyllt att umgås med djur.. :) hoppas du får en fortsatt mysig helg!

Anonym sa...

Hej! Som svar på din fråga: Har tyvärr ingen bild på hela nyllet med det röda, åkte bort när jag käkade/rökte o hade inte kameran med mig. Dessa bilder på ögonen som jag tog, tog jag när jag kom hem, i dåligt ljus :(