tisdag, april 15, 2008


Nu är jätten äntligen här! Jag har inget namn på honom än, men han kommer från Bokdungens kaniner och föddes den 8 februari 2008. Han är alltså 9 veckor gammal men redan större än både Lillan och Dino. Precis när vi kom hem idag var han rädd och stirrig och stampade och höll på, men ganska snart blev han nyfiken och social. Han äter bra och rusar runt i sin hage och gör en massa språng vilket är ett tecken på att en kanin är lycklig.



Det var 5 ungar i kullen, 3 hanar och 2 honor, och jag hade en väldig beslutsångest vilken hane jag skulle välja. Jag hade inte tingat någon sen innan eftersom de var extremt lika när jag såg dem sist. Det slutade med att jag tog den som var mest nyfiken och framåt eftersom det bådar gott. En av ungarna var dessutom mindre än de andra två så jag valde egentligen bara mellan två stycken.



Jag har byggt tre hagar som sitter ihop så att kaninerna har sällskap fast inte kan komma åt varandra. Dino bor i mitten och har ett väldigt sjå att springa fram och tillbaks mellan Lillan och jätten. Han är sjukt intresserad av nykomlingen som först inte brydde sig ett dugg om honom. Det är så mysigt att vara i köket och kunna titta ut på kaninerna när man diskar eller lagar mat. Det har blivit en liten kaninstad där ute som är så pass stor att den inte går att få med på bara ett foto på ett bra sätt.


Nu gäller det bara att komma på namn till snyggingen. Finn är ett förslag, men jag vet inte om det känns rätt. Funderar på Coelho som är portugisiska och betyder kanin, men måste tänka på det lite till. Om jag inte bestämmer något snart är risken att jag börjar kalla honom nåt fånigt smeknamn, typ Plutten, och så hänger det kvar. Det är därför Lillan kallas Lillan. Hon heter egentligen Sigrid men när jag fick henne var hon så liten, speciellt bredvid Puffen som var som störst då. Puffen hette ju egentligen Alexander men där började jag också kalla honom Puffen innan han fick sitt namn.

14 kommentarer:

Conny sa...

Hej! Kan jag föreslå ett namn?
Han kan heta: bonito! (snygg på spanska)

Vad tycker du? För att han är verkligen snygg :)

Kram

Linnéa sa...

conny: det är faktiskt ett väldigt bra namn. jag har skrivit upp det på min namnlista och ska känna på det lite mer. tack för hjälpen! :)

Anonym sa...

vad fin han är och vad stor plats de har! :D

Anonym sa...

Vad fin han är, din jätte! Det ser så mysigt ut med alla kaninerna på gården. De ser verkligen ut att trivas jättebra.

Kram
Elisa

Anonym sa...

Goliat tycker jag...

Anonym sa...

Åh, vilken fin kanin! Verkligen!
Toppenbra plats de har att springa ute på också. Måste du ha dem isär, eller skulle de slåss om du satte ihop dem?

Anonym sa...

Jag gillar verkligen Idas förslag, Goliat! Ser verkligen supermysigt ut med dina kaniner, saknar min lilla ninis nu... Köper jag hus någongång så blir det lätt uteburar och hagar för hela slanten. :)

Och, förresten, javisst känner jag Micke! :)

Anonym sa...

Ååååh, vad fina! jag vill typ flytta hem till dig ;)

Anonym sa...

Åh vilken snygging! Jag röstar för Finn!

Linnéa sa...

linda: dino är könsmogen och lillan pallar inte med honom för han är skitdryg på henne då..:) han skulle nog vara lika dryg på jätten men då han oxå blivit könsmogen skulle de ryka ihop. men dino ska kastreras, bara jag får tummen ur...

Anonym sa...

Nämen så fin han är! :) Har tyvärr inget namnförslag dock..

Anonym sa...

Hej igen!

Vad rolig att du gillade BONITO! hehe

Jag har börjat att blogga på svenska, du är välkommen när du har tid.

Kram

Anonym sa...

Hehe.. ja, jag vet hur det är att ha en könsmogen kanin. Dock inte i sällskap med andra kaniner... Min kaninhane som jag hade (för fler år sedan) var väldigt besatt av mina fötter och mina lurviga tofflor som jag hade. Han brummade och sprang i cirklar.. och klamrade sig fast. Lite jobbigt, men han var ju såå söt :)

Anonym sa...

Vad underbart de bor!
Ps. Smeknamn är ju gulligt. :)