fredag, april 18, 2008

Det är så roligt att ha en massa intressen som man brinner för och hobbys att pyssla med. Även om jag vet att vissa inte tycker det så tror jag inte man har ett lika rikt liv om man bara sitter framför tv'n varje kväll man kommer hem från jobbet.

Jag älskar att hålla på med kaninerna, inredning, pyssel och så ett intresse som bara är ett par år gammalt: Blommor, i första hand pelargoner men jag tycker om att plantera och så annat också.

Det började med att jag fick två pelargoner av min mamma och de var så tacksamma för på den inglasade balkongen vi hade inne i Malmö blommade de året runt. Nu är alla pelargoner nerklippta och står i stora rummet och bara väntar på att få planteras ut i lådor och krukor utanför huset. Jag har en massa olika färger och sorter, men jag har ingen koll förutom att jag vet att jag harr en eller flera Mårbacka och att den senaste jag köpte var en Engelsk pelargon.

Nu har jag tagit mitt intresse för pelargoner till en högre nivå för av en slump hittade jag en pelargon som heter Kättbos Anna.

"Kättbos Anna är döpt efter Anna som bodde i byn Kättbo utanför Mora.
På 1950-talet semestrade de flesta inom landet och många familjer från storstäderna sökte sig till Dalarna. I nästan varje by fanns det ett eller flera pensionat, framför allt i Siljansbygden. Efterfrågan på bäddplatser var mycket hög i området och det var vanligt att det på gårdarna fanns en lillstuga som hyrdes ut till sommargäster.
En av familjerna från Stockholm, som hyrde hos Anna i Kättbo, hade med sig denna pelargon som gåva till Anna."



Den har väl inget direkt speciellt utseende men jag vill ha den för att den har en historia som speglar mina egna rötter så nu har jag mailat en kvinna som tipsade mig om ett ställe där man kan beställa sticklingar så det ska jag och min kära mamma göra!

Gud vilket roligt inlägg från en supertuff tatuerad brud som hänger i krokar! Jag är så mångsidig... En riktigt bra kvalité tycker jag själv.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är bra att ha olika intressen :D
Jag är lite sugen på att lära mig att sy kläder... men måste bara få in min symaskin på service.

Anonym sa...

Ha ha, jag älskar också blommor. Dock är jag bara lite tatuerad och hänger inte i krokar, så min kontrast blir inte lika stor. Men pelargoner är verkligen väldigt tacksamma, tyvärr hatar Pontus dem och vill inte alls ha dem på sin balkong. Så just nu har jag och min mormor ett litet projekt med att hitta pelargoner som inte ser ut som pelargoner (sorterna med lite glesare kronblad bla) att lura honom med. Hehe.

Anonym sa...

Grandma´har flyttat till Veberöd...