torsdag, mars 08, 2007

SEGER!!!

Lång skoldag men väldigt lärorik faktiskt så den har varit kul.
På eftermiddagen hade vi MI - motiverande samtal, där vi övade på att föra ett samtal i 45 minuter. Man är två och två, den ena är klient och den andra rådgivare och så ska man prata om ett problem man som klient har. Ett riktigt problem alltså. Meningen är att vi ska föra ett samtal som rådgivare och lära oss göra det på rätt sätt, hur vi ska göra, hur vi ska bete oss m.m. Riktigt roligt och intressant, bra att kunna både privat och i jobbet som behandlare.
Och det är kul när man i rollen som klient kommer fram till nya saker och insikter om sig själv.
Läarern tyckte jag var jätteduktig vilket gjorde det hela ännu roligare.

När jag kom hem så hade jag fått ett brev från Plusgiro. Hmmm tänkte jag och öpnnade det. Mycket riktigt, i brevet låg en utbetalningsavi på 442:- från E.ON!!!
Hahahaha, så jävla gött! Det är elräkningen som den lilla horungen som hyrde min lägenhet bitchade om men ändå betalade som jag nu fick tillbaks pengarna för! Åååhhhh in your face din lilla jävla fitta!!! (Ursäkta mitt ordval på denna stora dag, nationella KVINNODAGEN. Bra med ännu ett sätt att verkligen göra skillnad och belysa de rättigheter som borde vara självklara men som vi fått kämpa oss till)Iallafall, nu har jag god lust att skicka ett sms eller ringa och berätta om pengarna och säga att jag behåller dem för sveda och värk. det vore för jävla gött, men då blir det väl nåt jävla tjafs så jag får väl gotta mig här istället.

Nu lagar jag mat åt mig, Kalle och Dupree, nej jag menar Jörgen!
Idag serveras det potatisquesedillas med grönsaksröra. Receptet får ni självklart ta del av:

Potatisquesedilla med grönsaksröra

7 st (500 gram) potatis
75 gram riven ost 12%
4 st tortillas
1 msk olivolja
1 klyfta vitlök
2 st tomat
1 st squash
1 port broccoli
1 dl sweet chilisås

Skala potatisen och koka den. Mosa den, blanda moset med osten och smaka av med salt och peppar. Bred ut moset på två av tortillabröden och lägg över de andra. Stek på båda sidorna tills de fått färg och skär i bitar.
Hacka grönsakerna och vitlöken och bryn i stekpannan tillsammans med oljan. Blanda i Sweet chilisås.
Servera.

Receptet är för 4 personer och det är 387 kcal/portion.


Förresten, pastagratängen är 6 (ganska små) portioner och innehåller 207 kcal/portion.
Quorngrytan är för 4 personer och innehåller 584 kcal/portion. Men man kan minska på riset. 3 dl räcker och då blir det 509 kcal/portion.


Nu ska jag nog ta ett bad och tjata på min kära Kalle att han hämtar min väska i förrådet. Det är för jobbigt för en nätt liten kvinna som myself.
Åker till my twisted sister i Göteborg imorgon och det ska bli så kul! Jättelänge sen vi umgicks, bara hon och jag i mer än bara typ en dag.



Jag har lite beslutsångest förresten.. Tog ur löshåret igår för att färga mitt hår. Mörkbrunt som vanligt, trivs verkligen i den färgen.
Har inte satt i håret igen och kan inte bestämma mig för om jag ska sätta i det eller låta det vara ett tag...
Hmmm, jag ska nog klippa till det lite och sen vara utan ett tag. Mitt hår kan behöva vila sig lite. Kan göra lite inpackning och sånt som är svårt med ilimmade extensions.

Imorgon har vi bara en lektion på förmiddagen. Vi har nåt annat skit på eftermiddagen som jag inte ska gå på så jag kör själv så jag kan åka hem till lunch. Övertalade Lina att hoppa av tåget på Persborg och åka med mig till Eslöv.
Lina är så bra, trivs med henne som fan. Vi har alltid så mycket att prata om och har så kul ihop i skolan. Definitivt en av de som jag kommer umgås med när vi är klara med utbildningen.

Nej nu blir det bad, tjarå!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Nej men hallå... Nu blev jag faktiskt jättebesviken. På grund av ditt ordval menar jag... Kan inte begripa varför man använder sig utav dess förnedrande ord när man talar om en annan människa.

Tycker du verkar vara en så söt tjej. Skulle inte lägga ner tid på läsa din blogg annars, men det gör jag ju.

Linnéa sa...

det som är obegripligt för dig kanske betyder något för mig. att jag startat en blogg betyder inte att jag bundit upp mig på att vara politisk korrekt i det jag skriver. jag tycker så här, och jag tycker att man får prata/skriva illa om nedriga människor som förstör för en.
det vore väl skittråkigt om alla bloggar vore skrivna på ett visst sätt och och inte spegla personerna som står bakom. sån här är jag, jag använder gärna fula/förnedrande ord/svordomar för att förstärka dåliga saker, sån är jag. den personen jag använder ordet fitta/horunge om vill jag mer än gärna förnedra för hon är en hemsk människa, tycker jag.
Jag är en jättesöt tjej men även söta tjejer får lov att bli arga.

Anonym sa...

Sånt där lär man hålla för sig själv, när det gäller en blogg! ens besvikelser handlar om ens egen bild som man får ansvara för själv!

Anonym sa...

Sofia alltså. man är inte tvingad att läsa, man har inget ansvar att leva upp till någons bild av "en söt tjej". jag kan ju tycka att man inte beskriver någons personlighet som en "söt tjej" heller.

Mayumi sa...

Du kan väl låte ditt hår vara "naturligt" ett tag. Kör några inpackningar och låt håret vila. Sen till sommaren kan du börja fundera på hur du vill göra :) Färga, sätta i mera löshår eller nåt annat :)

Anonym sa...

Söt tjej, va??? Ha, ha knappast ;) Hoppas du o Marika får riktigt kul, svina nu inte mer än vad jag skulle ha gjort ;) Puss!

Anonym sa...

Klart som fan att man har rätt att bli förbannad på folk som beter sig svinigt.
Men skulle jag bli sur på en svart kille, inte fan skulle jag kalla honom för neger då. För då är det inte bara honom jag kastar skit på.
Nu handlar det inte om att vara politiskt korrekt, utan om respekt för andra människor. Att kalla någon för "fitta" tycker jag är förnedrande mot ALLA tjejer.
Vaddå, att dessa ord skulle spegla din personlighet låter ju lite lamt? Tror inte jag, för varenda obildad kotte använder sådana ord lite här och där, rolig som tråkig. Så jag tycker inte att det visar någons personlighet faktiskt.
Sen menar jag inte att klanka ner på dig! Undrar egentligen bara varför vissa tycker det är okej, medan det för mig är helt obegripligt.
Eller du, skitsamma... Jag är kanske bara lite bitter just nu. Men ibland känns det jobbigt när ord som är hemska blir.. helt naturliga liksom.
Är säkert inte mkt bättre själv.


Lisa: Nu beskrev jag ju inte hennes personlighet som en "söt tjej" heller. Har bara läst hennes blogg, beundrat hur hon kämpat för att gå ner i vikt, hon verkar vara schyst hur som helst.

T sa...

Go Linnea! Tycker att hon får skriva å tycka precis som hon vill.. Det e ju faktiskt hennes egen blogg. Inte nån annans.

Linnéa sa...

sofia: det är väl det som är skillnaden, vi tolkar orden olika. jag hade inte heller kallat en kille jävla neger för att han var svart, kanske hade jag även använt ordet fitta om honom. och nu använde jag ju inte ordet hora för att tjejen i fråga prostituerar sig, eller fitta för att jag ogillar det kvinnliga könsorganet.
jag tycker om att använda starka ord för att förstärka vad ag tycker, i synnerhet i skrift eftersom jag då bara kan uttrycka mig med ord.
att kommunicera på det här sättet, i endast text, blir ju svårt eftersom man tolkar orden på helt sitt eget sätt.
du har säkert nåt uttryck eller sätt som jag kanske tycker är fel men så är det väl med alla. ma kan inte gå genom livet med inställningen att göra alla nöjd. jag vill göra mig själv nöjd och det blir jag genom att kalla just den här personen för horunge och fitta. dåligt kanske, men det beskriver mina käsnlor mot henne. kanske behöver jag gå en språkkurs för att bättra på mitt ordförråd men just nu känner jag mig tillfreds med mitt sätt att använda ord.
jag skulle kunna sluta använda fula ord i min blogg men då måste jag hålla tillbaks och tänka om det jag vill skriva och då kan jag lika gärna låta bli.
jag skriver det jag känner bara.