onsdag, mars 28, 2007

Oslo tur och retur.

Tack för alla snälla och stöttande kommentarer i förra inlägget. Jag var jätteledsen och kände mig sjukt dålig.
Jag har lite ångest nu för jag har ätit onyttigt på båten (bla jordnötter som jag INTE skulle äta ju!) Buffén blev ju onyttig men det hade jag ju räknat med.
Resan blev jättelyckad och vi hade skitkul!

Kl 15.05 i måndags klev jag, Lina och Angelika på bussen på Södervärn som tog oss till Köpenhamn. Vädret var underbart och jag kände mig mycket gladare och väldigt förväntansfull.
Kl 17 gick båten och vi kollade runt lite, uppe på däck kunde man sola sig och taxfree-buteiken var LOVELY och jag ville handla direkt men väntade till hemresan.
Vi satte oss i hytten ett tag, klämde lite vin och cider och sen gick vi och badade bubbelpool och vanlig (kall) pool. Det var skitmysigt och kändes lyxigt och roligt.
Efter att ha bubblat i någon timme gick vi upp i hytten och korkade upp mer vin, cider och Baileys vi köpt i taxfreen.
Vi hade sjukt kul och skrattade och spelade musik. Givetvis kom en otrevlig personal-kille och klagade på oss och klockan var ca 22 då.
Vi tonade ner oss lite och strax innan 00 gick vi till discot. Där drack vi drinkar och dansade järnet och blev raggade på av äckliga gubbar som ville ha ett litet booty call för kvällen. Lycka till...
Jag tappade min kamera i golvet så den gick sönder, sån jävla tur man kan ha!!! Bilder kommer sen eftersom jag ska få bilder från Oslo av Lina.
När klockan var 3 på natten kom vi på att vi nog måste lägga oss eftersom vi skulle upp kl 7 igen.
På väg till vår hytt sprang vi allt vi kunde genom de lååååånga korridorerna och jag var tvungen att thuta lite för det var så kul..:)
Vi rusade runt lite på däck också och kom nog inte i säng förrän 03.30.
Kl 7 släpade vi oss upp, jag trodde inte det var sant när klockan ringde! Så död...
Som tur är hann man ju inte bli bakis utan var snarare lite full fortfarande och sjukt trött.
Vi åt frukostbuffé och klev sen av i Oslo. Det var kallt som fan men solen sken så det var rätt skönt ändå.
Vi traskade runt som zombies lite här ocg var, kollade i affärer men humöret var inte på topp.
Men efter några timmar, MYCKET cola light och lite mat så piggnade vi till. Speciellt glad som fick ett lyckorus av en fin klänning jag köpte på Indiska. Köpte även ett skärp och blåbärsté innan det var dags att bege sig till båten igen.
Efter en dusch och lite vila så gick vi upp på däck och solade lite. Det var så varmt och skönt och vi kunde ha linne och klänning utan att frysa.
Vi gick runt lite och fotade och tittade på folk och sen shoppade vi loss i taxfreen.
Jag köpte:
  • 1 liter vodka vanilj
  • 1 liter Famous Groose (?) till Kalle
  • 1 liter tequila som min kusin ska få i 20-årspresent
  • 2 stora Toblerone som jag inte får öppna innan jag gått ner mina kilon.
  • Escadas nya Sunset Heat. Lovely!
  • 2 kg vingummin till Kalle som han inte vet om än. Ska köpa ett sånt där megastort påskägg och lägga dem i som han får när jag åker bort om en vecka igen.

För allt detta betalade jag 370 norska och 450 danska. Inte så illa pinkat.

Kl 20.15 var det dags för middagsbuffé och där svullade vi loss. Vi åt lax, kyckling, potatis, ris, pasta med sås, nybakat bröd, nudlar med kyckling, räkor, sallad, melon, kakor, chokladpudding, ost, kex och vindruvor. Så mätt var jag och liiite ångestfylld. Men vafan, har man betalat över 200 för buffén så lär man ju utnyttja den. Vi kom inte ifrån buffén förrän kl var 22 och då gick vi runt och glodde lite men vi var så trötta efter första kvällen så vi gick och la oss rätt tidigt.

Idag var det skönt att komma hem, solen skiner och jag och Kalle ska gå på prmenad och jag ska kolla på en ny kamera. Suck vad jag är bra. Iofs ville jag ha en ny, bättre kamera men tänkte vänta tills jag har råd. Nu måste jag ta mig råd för jag MÅSTE ha kamera på bröllopet nästa helg.

Nu lägger jag in en hög växel i viktnedgången! Inget unnande och mycket motion och bara BRA mat!!! Inget socker eller sån skit. GO GO GO!!!

7 kommentarer:

Mayumi sa...

Välkommen tillbaka! Trist att du inte bor närmare oss, jag skulle vilja ha nån att träna löpning med och så behöver min lugg klippas igen ;)
Håll igen på sötsakerna from nu!! Kan jag så kan du!!!! :)

mimmi sa...

vad kul det låter, vad kostar en sådan tripp? Klart du skulle unna dig massa gott också på resan!

Anonym sa...

verkar vara som en supermysig helg ni har haft! Är allt lite avis på dig :)

Fick reda på att Gwen kommer till Forum i köpenhamn, känns mer lägligt att se henne där tycker jag. Slippa betala så mycket för resan. Så för min del blir det nog där i stället i sånna fall... slipper ta ledigt från jobb då.

Linnéa sa...

mayumi: jag nu jävlar, it's ON!!!!!

mimmi: resan plus en frukost och en middagsbuffé blev ca 570 kr per person i de sämsta hytterna. skitbra pris. gå in på www.dfds.se.

raur: ahhh ja det är ju det enklaste egentligen.
vi har haft det skitbra, hoppas på att få bilderna f4ån oslo snart!

mimmi sa...

Tack för länken, blev assugen på en tripp!

Anonym sa...

Menar du att Kalle inte läser din blogg? *kliar sig fundersamt på hakan*

Kul bilder från resan förresten. :)

Anonym sa...

Synd att man missade en sån tripp, va mysigt ni verkar ha haft det!! =) Puss på dej//Anna